PARAULA DE DÉUDimecres 24 de Març 2021

Paraula de Déu

Joan 8,31-42

Jesús digué als jueus que havien cregut en ell:

—Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sou deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures.

Ells li replicaren:

—Nosaltres som descendents d’Abraham i no hem estat mai esclaus de ningú. Com pots dir que hem de ser lliures?

Jesús els respongué:

—En veritat, en veritat us dic que tothom qui peca és esclau, i l’esclau no es queda a la casa per sempre; és el fill el qui s’hi queda per sempre. Per això, si el Fill us fa lliures, sereu lliures de debò. Ja sé que sou descendents d’Abraham, però busqueu de matar-me, perquè la meva paraula no té lloc dins vostre. Jo dic allò que he vist estant amb el meu Pare, mentre que vosaltres feu allò que sentiu dir al vostre pare.

Ells insistiren:

—El nostre pare és Abraham.

Jesús els diu:

—Si fóssiu fills d’Abraham faríeu les obres d’Abraham. Però ara busqueu de matar-me, a mi que us he dit la veritat que he sentit de Déu. Això, Abraham no ho va fer. Vosaltres només feu les obres del vostre pare.

Li contesten:

—Nosaltres no som pas bastards. No tenim més pare que Déu.

Jesús els replicà:

—Si Déu fos el vostre pare m’estimaríeu a mi, perquè jo he sortit de Déu i vinc d’ell. No he vingut pas pel meu compte: és ell qui m’ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui Jesús torna a manifestar que Ell és l’esperat des de la mateixa fe d’Abraham. Parla de la llibertat i el seu procés per arribar-hi. Evidentment la llibertat de la que parla no és aquella tan superficial de “fer el que em dóna la gana”, sinó una conseqüència del coneixement i l’acceptació de la veritat. Ja en una altre conversa amb els seus deixebles va dir; “Jo soc el camí, la veritat i la vida”.

• El seguiment de Jesús és alliberador. La seva vida va ser una vida dedicada a alliberar els malalts de les seves dolències, els pecadors de les seves vides mal fetes, els creients de les opressions d’una llei externa i detallista… Quan una persona es alliberada per Jesús és quan pot viure en llibertat. Aquesta situació de rebre el perdó, la salut, l’ànim, l’amor i la confiança és el fonament d’una actuació lliure pel bé. La Veritat us farà lliures. Jesucrist ens fa lliures.

• Podem avui examinar-nos de com entenem la llibertat, i si es relaciona amb la Veritat; i així anem essent portadors d’una capacitat de fer el bé que superi les vel·leïtats de l’egoisme egocèntric.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s