PARAULA DE DÉUDivendres 26 de Març 2021

Paraula de Déu

Joan 10,30-42

Jesús va dir als jueus:

– Jo i el Pare som u.

Els jueus tornaren a agafar pedres per apedregar-lo. Ell els digué:

– M’heu vist fer moltes obres bones, que venien del meu Pare. Per quina d’elles em voleu apedregar?

Els jueus li respongueren:

– No et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu.

Jesús els replicà:

– ¿En la vostra Llei no hi ha escrit: Jo declaro que sou déus? Per tant, si l’Escriptura, que no es pot anul·lar, anomena déus els qui van rebre la paraula de Déu, per què a mi, a qui el Pare ha consagrat i enviat al món, m’acuseu de blasfèmia quan declaro que sóc Fill de Déu? Si no faig les obres del meu Pare, no em cregueu, però si les faig, i a mi no em creieu, creieu almenys aquestes obres. Així sabreu i coneixereu que el Pare està en mi, i jo, en el Pare.

Llavors van intentar novament d’agafar-lo, però se’ls escapà de les mans.

Després se’n tornà a l’altra banda del Jordà, on Joan havia començat a batejar, i va quedar-s’hi. Molts l’anaren a trobar, i deien:

– Joan no va fer cap senyal prodigiós, però tot el que va dir d’ell era veritat.

I, en aquell indret, molts van creure en ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui, quan només falta una setmana per commemorar la mort del Senyor, l’Evangeli ens presenta els motius de la seva condemna.

• Jesús tracta de mostrar la veritat, però els jueus el tenen per blasfem i reu de lapidació. Jesús parla de les obres que realitza: “Si no faig les obres del meu Pare, no em cregueu, però si les faig, i a mi no em creieu, creieu almenys aquestes obres. Així sabreu i coneixereu que el Pare està en mi, i jo, en el Pare.” Obres de Déu que l’acrediten, de com pot donar-se a si mateix el títol de “Fill de Déu”… però els seus adversaris són incapaços d’entendre’l…

• Els jueus SÍ acceptaven les bones obres de Jesús, però NO la seva divinitat. Vint segles més tard ens podem fer les següents preguntes: Som capaços de reconèixer les seves obres en el nostre “dia a dia”? Sóc capaç d’escoltar el sofriment dels germans, en les víctimes de l’opressió i exclusió…? La meva indiferència és el meu més gran pecat…?

• Jesús però és viu i ressuscitat i ens anima cada dia a caminar amb ell… El seu Esperit i els seus deixebles ens acompanyen per sempre i ens deixen un avís per saber com trobar-los: “Per les seves obres els coneixereu” (Mt 7, 15-20) .

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s