ESCRIT DEL BLOCDissabte 27 de Març 2021

El drama de l’home

El drama de l’home modern és la possibilitat cada cop més gran que t’he de posseir els béns materials. Ell n’oblidar l’ésser, i atribueix tot el seu valor el tenir. Aquesta facilitat, tant limitada encara que per molts, però per aquests també, sinó vigilen, generadora de desigs Igualment fascinant, concentra el cor de l’home la seva insadollable fam de fruïció.

Encegat, enganyat, l’home oblida que la seva veritable grandesa no pot residir en l’alçària del seu pedestal, si no en la pregonesa de la seva ànima obert el diví. No creix més, i encara gràcies si algún dia no és definitivament esclafa pel pes del seu tron efímer.

El món modern és el teu cumple. Per a ell els grans homes són els que han adquirit un enorme riquesa, disposen d’un gran poder ho han obtingut la glòria de les vedettes. Per ell, els sentiments polític, les societats, les empreses, el cervell i els braços, són tant més respectable com més permeten ho realitzen una gran o millor dit una més gran producció. Quan resums de intel·lectualisme, penses encara en termes de quantitat més que de qualitat, d’adquisició més que te’n reflexió i magatzem a les imatges, les idees confeccionades, on judicis prefabricats. Revistes, documental.. Com et fan ric de coneixement i d’impressions.

Per tal d’estar segur que no té ferro els béns materials, de tant en tant, desprendre voluntàriament alguns, donar-los. Si em pateixes renova el teu jefe, perquè és la prova que els béns comencen enganxar-se’t a l’ànima. Acabaràs per confondre’l amb tu. Com més t’hauràs després dels béns materials, més lliure seràs per a la veritable grandesa.

Tinc que es present per sobre de tot, el teu miserable padastalet t’ofereix algun centímetros d’alçària. Però no oblidis mai que Déu t’ofereix l’infinit.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s