ESCRIT DEL BLOCDilluns 29 de Març 2021

2-2Per això, un optimista atreu, un pessimista allunya.

El pessimista llasta la seva ànima i la dels que l’escolten perquè encomana una pesantor immobilista que pot tallar investigacions i projectes, perquè la por no deixa evolucionar les idees.

I no diguem com es diferencien en el pla físic. Les cares dels optimistes reflecteixen alegria i esperança i, en riure, el cos gaudeix dels beneficis terapèutics de la rialla.

Els pessimistes tenen el rictus facial adustament esquerp i sorrut o, com es diu popularment, «fan cara de pomes agres».

No veuen el costat positiu de la vida, només es fixen en els inconvenients reals, o en els ficticis que ells assumeixen com a autèntics.

D’aquí que acostumin a tenir un caràcter eixut i aspre i una conducta àcida i desconfiada. I això segur que repercuteix en la salut mental i física.

Perquè el pessimisme dut a un extrem límit cau en la depressió i aquesta, fins i tot, pot induir al suïcidi. I m’atreviria a afirmar que, si arriba al fatalisme, pot conduir al radicalisme exorbitat: sigui polític, religiós o una barreja perversa d’ambdues fixacions.

Per això, un optimista atreu, un pessimista allunya.

En general, les persones tenim tirada a l’optimisme o al pessimisme de fons de caràcter.

Però, malgrat aquesta arrel iniciàtica, i independentment d’ella, un individu pot començar el dia amb un caire alegre i festiu i l’endemà pot veure núvols negres a l’horitzó.

Aquesta és una normalitat absoluta, però el que compta és la perseverança en alguna de les dues opcions. I així podem parlar d’optimistes nats i de pessimistes nats. L’equilibri en la persistència és el que marca la tendència.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s