La veneració de la creu, a les escales de la catedral de Girona i sense públic

El bisbe, Francesc Pardo, va demanar “ajuda”, “esperança” i “fortalesa” per afrontar “aquesta dolorosa pandèmia”

Ajuda, esperança i fortalesa per afrontar “aquesta dolorosa pandèmia” van ser algunes de les peticions que va fer ahir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, en l’acte de veneració de la creu que es va fer a les escales de la Catedral de Girona. En l’acte van poder participar només unes 160 persones. Això sí, amb mascaretes i sense públic. L’acte es va poder veure en directe per TV Girona.

La pandèmia ha provocat que, per segon any consecutiu, la ciutat de Girona torni a viure un Divendres Sant atípic. Igual que l’any passat, la processó del Sant Enterrament es va suspendre, però, per a aquest, la junta de confraries va consensuar amb l’Ajuntament mantenir la veneració de la creu a les escales de la catedral. “És un acte pràcticament estàtic, que tancava la processó, i que es pot fer d’acord amb les mesures sociosanitàries dictades pel Procicat”, va explicar, ahir, el president de la junta de confraries, David Fluriach. Segons Fluriach, la creu processional és l’element important del Divendres Sant: “Amb la veneració, que és l’acte més significatiu, mantenim viva la flama de la Setmana Santa i donem una mica d’aire a les confraries.”

La veneració va començat a les vuit del vespre. També per assegurar-se de respectar el toc de queda. Mig centenar de manaies van pujar per les escales de la catedral, seguits per sis vestes de cadascuna de les dotze confraries de la ciutat (que es van situar als balcons laterals de l’escalinata).

El moment culminant de la veneració de la creu va ser quan, il·luminada per un focus, la creu processional va ascendir solemnement per les escales de la catedral de Girona mentre redoblaven els tambors dels manaies. Quan va arribar a dalt de tot, on l’esperava el bisbe, una vintena de membres de la coral polifònica de Girona van entonar l’Stabat Mater.

El pregó del Bisbe

Durant l’homilia, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va demanar “ajuda d’esperança, serenor de pau i fortalesa per afrontar aquesta dolorosa pandèmia”. Pardo també va dir que aquests valors han de guiar els cristians a l’hora “d’encomanar els difunts” a la misericòrdia de Déu, per confiar-li “els malalts i els ancians i per pregar pels sanitaris i pels servidors”.

Després de l’al·locució del bisbe de Girona, es va cantar el Crec en un Déu i Francesc Pardo va acomiadar l’acte. Mentre la creu descendia les escales, novament enmig dels tambors dels manaies, les vestes van entrar dins la catedral. La veneració de la creu va tancar els actes de la Setmana Santa a Girona.

Punt Diari. 2 d’abril 2021

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s