PARAULA DE DÉUDilluns 5 Abril 2021

Mateu 28, 8-15

Aquell matí, després que l’àngel anunciés a les dones la Resurrecció de Jesús, elles, amb por, però amb una gran alegria, se n’anaren del sepulcre i van córrer a anunciar-ho als deixebles.

Però tot d’una Jesús els va sortir al pas i les va saludar. Elles se li acostaren, se li abraçaren als peus i el van adorar. Jesús els digué:

-No tingueu por. Aneu a anunciar als meus germans que vagin a Galilea. Allà em veuran.

Mentre elles hi anaven, alguns de la guàrdia van entrar a la ciutat i comunicaren als grans sacerdots tot el que havia passat. Els grans sacerdots es van reunir amb els notables i prengueren la decisió d’oferir molts diners als soldats i donar-los aquesta consigna:

-Feu córrer que els seus deixebles van venir de nit i van robar el seu cos mentre vosaltres dormíeu. I si això arriba a oïda del governador, ja el convencerem nosaltres que us deixi tranquils.

Ells agafaren els diners i van complir la consigna rebuda.

Aquesta versió dels fets s’ha escampat entre els jueus fins al dia d’avui.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El relat de la visita de les dones al sepulcre de Jesús, la matinada del dia següent de la seva sepultura, és narrat pels quatre evangelis. Tanmateix els textos mostren una notable diversitat que ofereix un nombre important de matisos que envolten el missatge de la resurrecció de Jesús. Escullo dos detalls d’entre les moltes novetats i anotacions que ens ofereixen. Primer, els quatre relats donen un nombre diferent de dones que van al sepulcre de Jesús: Marc n’esmenta tres (Mc 16,1), Mateu dues (Mt 28,1), Lluc tres (Lc 24,10, d’entre les moltes que seguien Jesús segons la notícia de Lc 8,1-3). Finalment Joan només esmenta la visita de Maria Magdalena a la tomba de Jesús (Jn 20,1-2) . Cal notar que Maria Magdalena és l’única que és esmentada per tots quatre evangelis. La importància d’aquesta figura creix: en Joan, ella és la primera i l’única que transmet el missatge de la resurrecció. De més a més, ho fa després de ser objecte de la primera aparició de Jesús ressuscitat en aquest evangeli (Jn 20,11-18). La importància de la figura de Maria Magdalena es fa gegantina. El segon detall que remarco fa referència a com valoren els quatre evangelis l’anunci de la resurrecció. Segons Marc, el missatge que reben les dones del jove que troben assegut en entrar al sepulcre no arriba als deixebles. Les dones fugen esporuguides “i no diuen res a ningú” (Mc 16,7-8). Segons Mateu, és Jesús mateix qui s’apareix a les dones i els hi diu que recordin als deixebles que han d’anar a Galilea on Jesús ha promès de trobar-los (Mt 28,9-10 cf. 28,16-20). Segons Lluc el missatge ha estat transmès per les dones, però els deixebles no les creuen (Lc 24,10-11). En Joan el missatge es formula en termes molt joànics: “Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu” (Jn 20,17). Cal subratllar que aquests matisos deixen entreveure la sorpresa, el respecte i la profunditat que envolta el misteri de la resurrecció de Jesús en els quatre evangelis.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s