PARAULA DE DÉUDivendres 9 Abril 2021

Joan 21,1-14

Jesús es va tornar a aparèixer als deixebles vora el llac de Tiberíades. L’aparició va ser d’aquesta manera:

Es trobaven plegats Simó Pere, Tomàs, l’anomenat Bessó, Natanael, de Canà de Galilea, els fills de Zebedeu i dos deixebles més. Simó Pere els diu:

– Me’n vaig a pescar.

Els altres li diuen:

– Nosaltres també venim amb tu.

Sortiren, doncs, i pujaren a la barca, però aquella nit no van pescar res. Quan va despuntar el dia, Jesús es presentà vora el llac, però els deixebles no s’adonaven que fos ell. Llavors Jesús els digué:

– Nois, no teniu res per a menjar?

Li respongueren:

– No.

Ell els digué:

– Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix.

Així ho van fer i ja no la podien estirar de tants peixos com hi havia. Llavors aquell deixeble que Jesús estimava diu a Pere:

– És el Senyor.

Així que Simó Pere va sentir que era el Senyor, es posà el vestit que s’havia tret i es llançà a l’aigua. Els altres deixebles, que només eren a uns cent metres de terra, van arribar amb la barca, arrossegant la xarxa plena de peixos. Quan baixaren a terra, veieren pa i unes brases amb peix coent-s’hi. Jesús els diu:

– Porteu peixos dels que acabeu de pescar.

Simó Pere pujà a la barca i va estirar cap a terra la xarxa plena de peixos: eren cent cinquanta-tres peixos grossos. Tot i haver-hi tant de peix, la xarxa no es va esquinçar. Jesús els digué:

– Veniu a menjar.

Cap dels deixebles no gosava preguntar-li qui era, perquè sabien que era el Senyor. Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donava. Igualment va fer amb el peix.

Aquesta fou la tercera vegada que Jesús es va aparèixer als deixebles després de ressuscitar d’entre els morts.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A l’evangeli de la comunitat de Joan, en el seu final, descriu la trobada de Jesús Ressuscitat amb un grup dels seus deixebles, no hi son tots; segurament, viuen moments difícils, de molta confusió i el grup dels dotze s’han separat per por després de la crucifixió del Mestre. Sembla que vulguin tornar allà on Jesús els va cridar per fer-los seguidors seus.

• És de nit, talment com la foscor que sembla que ens envolta ara amb la pandèmia; la xarxa és buida: ¿No es potser una experiència que sovint tenim en les nostres comunitats? I ens queixem, perquè invertim molts esforços i forces i els resultats no acompanyen. És fàcil el desànim i la desesperança.

• I en aquest context, Jesús és aquí, amb nosaltres, hi no acabem de veure la seva proximitat, com els deixebles des de la barca.

• Quan el nostre cor el reconeix, tot comença de nou. No estem sols. Com Pere: És el Senyor!

• I això és el que ens fa falta avui, en els nostres grups i comunitats. Necessitem testimonis de Jesús, creients que amb la seva vida i paraula ens ajudin a descobrir la presencia viva de Jesús enmig nostre. ¿Ens atrevim a ser veritables testimonis?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s