PARAULA DE DÉU Dissabte10Abril 2021

Marc 16,9-15

Després que Jesús hagué ressuscitat el diumenge de bon matí, es va aparèixer primer a Maria Magdalena, de qui havia tret set dimonis. Ella anà a anunciar-ho als qui havien conviscut amb Jesús i que ara estaven afligits i ploraven. Però aquests, quan van sentir que Jesús vivia i que ella l’havia vist, no la van creure.

Després d’això, es va manifestar amb un aspecte diferent a dos d’ells que feien camí fora ciutat. Aquests, llavors, se’n tornaren a anunciar-ho als altres, però tampoc no els van creure.

Finalment, mentre eren a taula, Jesús es va aparèixer als Onze i els reprotxà la seva falta de fe i la seva duresa de cor, ja que no havien cregut els qui l’havien vist ressuscitat. Els digué:

– Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• ACTITUD: Creure en el Ressuscitat

• PETICIÓ: Alegria per la resurrecció del Senyor: Que jo cregui que el Senyor és el Vivent que fa viure

• Curiosament el Senyor ressuscitat comença per aparèixer-se discretament en la situació de cadascú: les bones dones que anaven al sepulcre, després als que caminaven cap a Emmaús, als onze quan eren a taula …

• A les primeres que s’apareix és a les que anaven al sepulcre per ungir el cos del Senyor, perquè als humans la mort ens resulta al final i només podem fer que amortallar i ungir el cos dels que coneixíem i estimàvem. L’àngel els anuncia la resurrecció i després, segons Mateu, el mateix Jesús se’ls apareix ressuscitat: Jesús és el vivent i el que fa viure. Les bones de les dones van, com els han dit, a donar el testimoni. Però no les van creure. Però van complir el que havien de fer: anar i dir. Al testimoni que creu li toca anar i dir, l’èxit del seu testimoni no depèn d’ell. Les dones van ser les primeres a donar el testimoni de la resurrecció i són tan apòstols, encara que no les van creure, com si en el seu testimoni hagués cregut tot el col·legi apostòlic.

• Hem de demanar viure en l’alegria del Senyor Ressuscitat, reconèixer la seva presència avui i saber que la mort de l’home, la nostra mort, no té l’última paraula.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s