PARAULA DE DÉUDilluns 12 Abril 2021

Fets dels apòstols 4,23-31

Un cop lliures, Pere i Joan anaren a trobar els seus i els van explicar tot allò que els grans sacerdots i els notables els havien dit. En sentir-ho, ells van adreçar unànimement a Déu aquesta pregària:

«Senyor, tu has fet el cel, la terra i el mar, i tot el que s’hi mou. Tu, per boca del teu servent, el nostre pare David, que parlava mogut per l’Esperit Sant, has dit:

»Per què s’avaloten les nacions

i els pobles es conjuren en va?

Els reis de la terra s’uneixen,

s’alien tots junts els sobirans

contra el Senyor i el seu Messies.

»Realment, en aquesta ciutat es van aliar Herodes i Ponç Pilat amb les nacions paganes i amb alguns del poble d’Israel contra el teu sant Servent Jesús, el teu Messies; i han complert així tot allò que la teva decisió poderosa havia fixat per endavant. Ara, Senyor, mira com ens amenacen i concedeix als teus servents la valentia d’anunciar la teva paraula; estén la teva mà perquè hi hagi guaricions, senyals i prodigis gràcies al nom del teu sant Servent Jesús.»

Quan van acabar la pregària, va tremolar el lloc on eren reunits; tots foren omplerts de l’Esperit Sant i proclamaven amb valentia la paraula de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Per comprendre amb profunditat aquesta bonica pregària de la primera comunitat cal conèixer el seu context. Pere i Joan varen curar un paralític i els mestres de la Llei els feren agafar i els dugueren al Sanedrí. Allà, després de moltes discussions els deixaren lliures, però amb la prohibició absoluta de proclamar res en nom de Jesús. Aleshores els apòstols amb valentia respongueren: “Decidiu vosaltres mateixos si és just davant de Déu que us obeïm a vosaltres més que no pas a ell. Nosaltres no podem deixar d’anunciar el que hem vist i sentit”.

• Quan, ja lliures, es reuneixen amb els seus arriben a la conclusió que només la gràcia de Déu els pot donar valentia per anunciar la Bona Nova de Jesús; per això preguen: “Vós, Senyor, que mireu com ara ens amenacen, concediu als vostres servents la valentia d’anunciar la vostra paraula”.

• Ara també “els poderosos del nostre món conspiren contra el Senyor i el seu Messies” i ens amenacen a vegades amb violència, a vegades amb insinuacions més subtils, per silenciar tota paraula que parli de Déu. Preguem, com feien els primers cristians, perquè el Senyor ens faci valents testimonis seus, en un món que no és més difícil que el que ells varen viure.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s