PARAULA DE DÉUDimecres 14 Abril 2021

Joan 3,16-21

Jesús va dir Nicodem:

Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d’ell. Els qui creuen en ell no són condemnats, però els qui no creuen ja han estat condemnats, perquè no han cregut en el nom del Fill únic de Déu. La condemna ha arribat per això: quan la llum ha vingut al món, els homes s’han estimat més la foscor que la llum, ja que les seves obres eren dolentes. Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s’acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres. Però els qui viuen d’acord amb la veritat s’acosten a la llum perquè es vegin les seves obres, ja que les fan segons Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli sempre és “Bona Notícia”. El fragment d’avui ens en dóna dues de molt bones. “Déu ha estimat tant el món…” El món som cadascun de nosaltres. L’evangeli no diu solament que Déu ens estima, sinó que ens estima molt. Jo sóc el seu tresor més gran. Si Déu em valora tant, per què no m’haig de valorar a mi mateix? Si Déu no m’hagués estimat i m’hagués preferit a multitud d’éssers possibles, jo no existiria. En sóc conscient d’aquesta predilecció? Veig la vida com un regal de l’amor de Déu? “Perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell”. Més de 50 vegades l’evangelista Joan repeteix que Déu envia el seu Fill al món perquè ens estima. L’envia per salvar-nos, no pas per condemnar-nos. Li agraeixo? Si algú no se salva serà, en tot cas, perquè no vol, perquè rebutja la salvació que Déu ens ofereix. Però la voluntat de Déu és clara: salvar tothom. Tothom! De què tinc por? Com puc agrair-li aquesta gran bondat? Doncs, estimant les persones (són Jesús!) que m’envolten. No hi ha cap altra possibilitat. Ho he entès?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s