PARAULA DE DÉUDiumenge 18 Abril 2021

Lluc 24,35-48

Els deixebles contaven el que havia passat pel camí i com l’havien reconegut quan partia el pa.

Mentre parlaven d’això, Jesús es presentà enmig d’ells i els va dir:

– Pau a vosaltres.

Ells, esglaiats i plens de por, es pensaven que veien un esperit. Jesús els digué:

– Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix. Palpeu-me i mireu. Els esperits no tenen carn i ossos, com veieu que jo tinc.

I mentre deia això els va mostrar les mans i els peus.

Però com que de tanta alegria no s’ho acabaven de creure i estaven tots sorpresos, els digué:

– ¿Teniu aquí res per a menjar?

Llavors li van donar un tros de peix a la brasa. El prengué i se’l va menjar davant d’ells.

Després els digué:

– Això és el que us vaig dir quan encara era amb vosaltres: “Cal que es compleixi tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisès, en els Profetes i en els Salms.”

Llavors els obrí el cor perquè comprenguessin les Escriptures. Els digué:

– Així ho diu l’Escriptura: El Messies ha de patir i ha de ressuscitar el tercer dia d’entre els morts, i cal predicar en nom d’ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els deixebles que anaven a Emmaús i han tornat, compten com durant el sopar van reconèixer Jesús. Ara tots junts, de nou menjant, Jesús els parla i els fa entendre el sentit del que està escrit a la Llei de Moisès i els profetes i salms.

• Ara ells són els testimonis … tot i que uns testimonis encara no gaire convençuts. Les aparicions de Jesús no els mobilitzen immediatament. Jesús es mostra a Maria, a Pere i el deixeble estimat, als deixebles sense Tomàs, als deixebles amb Tomàs … i tot i així necessiten un temps, una digestió, un procés perquè aquest testimoni es converteixi en acció i en una predicació activa i eficaç; perquè la resurrecció no és màgia i ser testimoni demana col·laboració de la nostra part i aprenentatge: vocació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s