PARAULA DE DÉUDilluns 19 Abril 2021

Joan 6, 22-29

Després que Jesús havia saciat cinc mil homes, els seus deixebles el veieren caminant sobre l’aigua. L’endemà, la gent encara era a l’altra banda del llac. Llavors s’adonaren que allí només hi havia hagut una barca i que Jesús no hi havia pujat amb els seus deixebles, sinó que ells se n’havien anat tots sols. Altres barques havien arribat des de Tiberíades fins a prop de l’indret on havien menjat després que el Senyor digués l’acció de gràcies. Així, doncs, quan la gent s’adonà que Jesús no era allí, ni tampoc els seus deixebles, van pujar a les barques i se n’anaren a Cafarnaüm a buscar Jesús.

Així que el trobaren a l’altra banda del llac, li van preguntar:

-Rabí, quan has arribat?

Jesús prengué la paraula i els digué:

-Us ho ben asseguro: vosaltres no em busqueu perquè heu vist senyals prodigiosos, sinó perquè heu menjat pa i heu quedat saciats. Però no us heu d’afanyar tant per l’aliment que es fa malbé, sinó pel que dura i dóna vida eterna. I el Fill de l’home us donarà aquest aliment, perquè Déu, el Pare, l’ha acreditat amb el seu segell.

Ells li preguntaren:

-Com hem d’actuar per a fer les obres de Déu?

Jesús els respongué:

-L’obra que Déu vol és aquesta: que cregueu en aquell que ell ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Voldria comentar dos paraules de Jesús en aquest fragment que hem llegit. Els diu: “vosaltres no em busqueu pels prodigis que heu vist, sinó perquè heu menjat pa i heu quedat saciats”. Ell els retreu que no han captat el sentit de fons del seu gest: descobrir la necessitat d’un aliment que no es consumeix, sinó que dóna vida eterna. El Senyor ens recorda a nosaltres que revisem les motivacions que ens porten a buscar-lo i potser trobarem que també sovint esperem que ens resolgui els nostres problemes materials. I encara més: sovint ens veu resant angoixats demanant-li coses i poques vegades ens hi veu donant-li gràcies. I el Senyor és sensible a aquesta realitat. Recordem la curació de deu leprosos i que només un torna enrere per agrair-li la salut; Jesús li diu: només has tornat tu? I els altres nou on són? I nosaltres en quin grup ens trobem?

• Encara voldria comentar la resposta de Jesús quan aquella gent li pregunta: “què hem de fer per complir el que Déu vol?” El Senyor els diu: “el que Déu vol és que cregueu en aquell que ell ha enviat”. Creure en Jesús vol dir acceptar de tot cor el missatge que ens ha transmès. I les seves paraules es poden resumir en que Déu és un pare bo que ens estima i que coneix el que necessitem abans que li demanem. Tan de bo sigui aquest el Déu en qui creiem i estimem de tot cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s