ESCRIT DEL BLOCDimecres 21 Abril 2021

La Trinitat és el dogma central sobre la naturalesa de Déu

La Trinitat és el dogma central sobre la naturalesa de Déu en la majoria de les esglésies cristianes. Aquesta creença afirma que Déu és un ésser únic que existeix com tres persones diferents o hipòstasis: el Pare, el Fill i l’Esperit Sant.

L’arrianisme és una creença cristiana no trinitària. Afirma que Jesucrist va ser creat per Déu Pare i està subordinat a ell. Els ensenyaments arrianas van ser atribuïdes a Arrio (c. 250-335 d. C.), un prevere d’Alexandria, Egipte, i s’oposen a les trucades ortodoxes sobre la naturalesa divina.

El 8 de maig del 589 es va iniciar el III Concili de Toledo. Recaredo va fer professió de fe catòlica i anatematizó a Arrio i les seves doctrines, es va atribuir la conversió del poble got i sueu al catolicisme.

El eutiquianismo o monofisisme (del grec μόνος, micos, «un», i φύσις, physis, «naturalesa») és una doctrina teològica que sosté que en Jesús només està present la naturalesa divina, però no la humana.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s