PARAULA DE DÉUDimarts 20 Abril 2021

Joan 6,30-35

La gent va dir a Jesús:

–I tu, quin senyal prodigiós realitzes, perquè el vegem i et creguem? Què pots fer? Els nostres pares van menjar el mannà en el desert, tal com diu l’Escriptura: Els donà pa del cel per aliment.

Llavors Jesús els respongué:

–Us ho ben asseguro: no és Moisès qui us ha donat el pa del cel; és el meu Pare qui us dóna l’autèntic pa del cel. El pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món.

Ells li demanen:

–Senyor, dóna’ns sempre pa d’aquest.

Jesús els diu:

–Jo sóc el pa de vida: qui ve a mi no passarà fam i qui creu en mi no tindrà mai set.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest evangeli és la continuació del d’ahir. Jesús els parla d’una altre pa, diferent del que van menjar la vigília. I quan li pregunten com poden obtenir aquesta altre pa, els diu que han de creure en ell, enviat del Pare. I aquí comença el fragment que acabem de llegir: i per què hem de creure en Vós?

• De fet aquest és el primer punt d’una llarga catequesi de Jesús sobre l’Eucaristia. Comença amb el pa que els va donar per menjar el dia abans i va pujant de nivell: el pa baixat del cel, el pa de vida: ell és aquest pa que dona vida; i anirà seguint: aquest pa és la seva carn; i acabarà amb l’afirmació que causarà escàndol: “qui menja la meva carn tindrà vida eterna”. Aquesta Eucaristia de la que ens parla Jesús és el signe sagramental d’una relació continuada amb Ell com a aliment de la nostra vida i de la vida del món: la seva persona, el seu evangeli, la seva presència entre nosaltres són les úniques capaces de satisfer les nostres fams més profundes que portem al cor: fam d’estimació, fam de sentit de la vida, fam d’esperança, fam de viure en un món en pau.

• Per acabar ens podríem preguntar si per a nosaltres anar a l’Eucaristia els diumenges significa tot això. O bé potser hi assistim, perquè està manat i tenim por de fer un pecat, si no hi anem. Us confesso que tinc una gran pena quan algú la vigília d’una festa civil em pregunta: oi que demà no cal anar a missa? La meva resposta es limita a dir: Vostè demà dinarà? Els cristians dels primers segles que esperaven amb delit la matinada del diumenge per trobar-se i celebrar i participar de l’Eucaristia, no haurien pogut entendre de cap manera que, passats els segles, l’Església, per tal d’evitar que els cristians morissin de fam, havia hagut de manar que els creients en Jesús anessin a combregar al menys un cop l’any.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s