PARAULA DE DÉUDijous 22 Abril 2021

Joan 6,44-51.

Jesús va dir a la gent:

—Ningú no pot venir a mi si el Pare que m’ha enviat no l’atreu. I a aquest, jo el ressuscitaré el darrer dia. En els Profetes hi ha escrit: Tots seran instruïts per Déu. Tots els qui escolten el Pare i acullen el seu ensenyament vénen a mi. No és pas que algú hagi vist el Pare: només l’ha vist el qui ve de Déu; aquest sí que ha vist el Pare. En veritat, en veritat us ho dic: els qui creuen tenen vida eterna. Jo sóc el pa de vida. Els vostres pares van menjar el mannà en el desert, però van morir. Aquest, en canvi, és el pa que baixa del cel perquè el qui en mengi no mori. Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Tota aquesta setmana llegim el capítol 6 de l’evangeli de Joan, que coneixem com “el discurs del pa de vida”.

• L’evangelista Joan és diferent als sinòptics, té una força simbòlica i teològica molt pròpia i potent, però en aquest espai que ens possibilita “Espai Sagrat” el que us puc compartir és tan sols un parell d’intuïcions que neixen de la pregària sincera.

• La referència que trobem al mannà que el poble d’Israel rebia -literalment- caigut del cel, m’evoca la indigència d’un poble que ha aconseguit deixar enrere l’esclavatge. I Jesús es presenta Ell mateix com “el pa viu baixat del cel”. Molt intencionadament ens fa participar d’aquesta mateixa història: amb Ell, som alliberats dels esclavatges que ens envolten (productivitat, individualisme, competitivitat, superficialitat, consum, dispersió… i més! Pecats estructurals que ben fàcilment ens poden arrossegar). I és Ell mateix qui es dóna per esborrar la nostra indigència i ens ofereix la possibilitat de gaudir de la vida en plenitud.

• Qui és qui arriba? Qui ha estat atret pel Pare.

• I les nostres recerques, no són intuïcions d’aquest poder d’atracció de Déu?

• En el fons, és ben senzill, perquè de seguida comprenem el llenguatge de l’amor. Oi que volem el millor per les persones que estimem? Doncs, què no voldrà Déu per a nosaltres?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s