PARAULA DE DÉUDivendres 23 Abril 2021

Paraula de Déu

Joan 15, 1-8

Jesús va dir als seus deixebles: Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies al missatge que us he anunciat. Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi. Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s’asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús diu: “Jo soc el cep veritable i el meu Pare el vinyater”. El cep que durant força mesos és un tronc que sembla no tenir vida, de forma gens atractiva als ulls, però viu en l’interior, arrelat a qualsevol mena de terra, sorrosa, de pissarra o d’un substrat ric i adobat. Com Jesús a la creu: “no tenia bellesa que es fes admirar”. Com al sepulcre, és un temps de tancament, repòs i silenci.

• És des de l’interior, nodrit pel Pare, que despunta a la vida i s’ofereix als sarments que d’ell i en ell van creixent. Pàmpols esplèndids que li permetran mostrar-se en raïms curulls de grans, plens de la seva presència.

• El Pare és qui en té cura, rega la vinya, l’aireja, l’humiteja durant les nits estelades i reflecteix la llum dels estels en cada gra. Poda els sarments, amb gran respecte, en treu les branques que s’han assecat, al no ser receptores de la saba que els dóna vida, perquè madurin i donin el millor vi. El vi per la festa a què ens convida.

• Agraïm el regal de vida que el Pare ens ofereix quan ens deixem fer per Jesús, quan descobrim el Ressuscitat en nosaltres i l’expressem en el dia a dia, en els fruits que el Pare desitja que donem per la seva glòria.

• Cal anar morint en tantes coses, cal restar en la tomba, per a reconèixer-lo ressuscitat en el nostre interior i en tota la creació i, restar en Ell per mostrar la seva/nostra nova vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s