PARAULA DE DÉUDiumenge 25 Abril 2021

Joan 10,11-18

Jesús va dir: Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles. El qui va a jornal, el qui no és pastor ni amo de les ovelles, quan veu venir el llop les abandona i fuig; llavors el llop se n’apodera i les dispersa. És que ell va a jornal i tant se li’n dóna de les ovelles. Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles, i elles em coneixen a mi, tal com el Pare em coneix, i jo conec el Pare. A més, jo dono la vida per les ovelles. Encara tinc altres ovelles que no són d’aquest ramat, i també les he de guiar. Elles escoltaran la meva veu, i hi haurà un sol ramat i un sol pastor. El Pare m’estima, perquè dono la vida i després la recobro. Ningú no me la pren, sóc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i tinc poder de recobrar-la; aquest és el manament que he rebut del meu Pare.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Situa la paràbola en el teu quotidià: quines són les ovelles? Quin és el teu “camp de joc”? Què o qui t’ha estat confiat? Qui depèn de la teva ajuda? O com diu l’AT… “on és el teu germà”? (Gn 4,9)

• Planteja’t després si en aquests llocs hi transites desafectadament (i… “qui dia passa any empeny”) o, ben al contrari, t’has fet teus aquests llocs com a llocs de missió.

• Diuen que a la feina hi accedeixes per al teu currículum i hi surts per la teva manera de ser o caràcter. Semblantment passa al Regne de Déu: ens podem limitar a fer mèrits i afegir línies al currículum devocional però, de fet, allò que acaba comptant és la donació i estimació a les persones concretes en el dia a dia.

• “Elles escolten la meva veu”, “Tan de bo avui sentiu la seva veu” (Sl 94, 7-8)… Només les ovelles que tenen a Crist com a pastor estan atentes a la seva veu. Cal un re-coneixement de Jesús com a Senyor per copsar la seva crida, de la mateixa manera que feia metafòricament Sant Ignasi en la Contemplació de la Crida del Rei Temporal (EE.EE. núms 91-100). Un pastor així mereix tota la confiança.

• “Tinc ovelles que no són d’aquest ramat” (v16). Sovint s’ha emprat la imatge del tancat de les ovelles com metàfora de la institució eclesial. Jesús ens mena a sortir a fora, anunciar l’Evangeli en la persona de Crist. La “Nova Evangelització” demana eixir de nosaltres mateixos així com també de les nostres seguretats institucionals. Pots posar noms a aquestes ovelles?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s