PARAULA DE DÉUDilluns 26 Abril 2021

Mateu 5,13-16

Jesús va dir als seus deixebles:

–Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.

»Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d’una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Podríem dir que en aquest passatge tan breu s’hi troba la essència del cristianisme autèntic.

• Han passat més de dos mil anys des de l’inici; no estem en moments fàcils. Recordem tants cristians arreu del món (Egipte, Índia, Síria, Somàlia …) que tan sols per intentar ser sal i llum enmig de majories adverses són perseguits fins a la mort. Preguem per ells.

• D’una altra forma també nosaltres aquí i ara, submergits en un ambient agnòstic i sovint laïcista, ho tenim difícil per ser sal i llum.

• Però cal insistir des del quotidià, des de les petites obres del dia a dia, des dels, de vegades, senzills actes de solidaritat vers els que pateixen, en obrir camins de pau, concòrdia i justícia.

• Senyor, no som més que granets de sal, minúsculs esparpells de llum. Però dintre les indiferències i les tenebres ajuda’ns a ser TESTIMONIS DE LA RESSURRECCIÓ.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s