PARAULA DE DÉUDimarts 27 Abril 2021

Joan 10, 22-30

Se celebrava a Jerusalem la festa de la Dedicació. Era l’hivern. Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l’envoltaren i li digueren:

– Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue’ns-ho obertament.

Jesús els respongué:

– Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu, però vosaltres no creieu, perquè no sou de les meves ovelles. Les meves ovelles escolten la meva veu. Jo les conec, i elles em segueixen. Jo els dono vida eterna: mai no es perdran, i ningú no me les arrencarà de les mans. Allò que el Pare m’ha donat val més que tot, i ningú no podrà arrencar res de les mans del meu Pare. Jo i el Pare som u.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquests dies de tanta incertesa: Com els jueus, demanem nosaltres avui a Déu certeses? Busquem evidències? Senyor, observo que jo també tinc “punts cecs”.

• Però també observo en aquestes paraules teves una de les més belles declaracions d’amor. En aquest petit manifest ens dius que ens ets fidel, ens escoltes, ens coneixes, confies en nosaltres i no ens abandonaràs mai. Ens arribes a prometre “amor etern” sense exigir correspondre’t. Ens dónes aquesta llibertat.

• Em crec aquesta declaració o desconfio? Hi pot haver després de tanta bondat alguna trampa amagada?

• Intueixo que els teus criteris són diferents, funciones amb altres paràmetres. Ens vas enviar el teu Fill per donar a conèixer aquest gran amor, per defensar les teves ovelles. En el seu moment no ho vam saber entendre. Però passen els segles i “l’enamorat” segueix esperant, no hi ha “amor impossible” per a Ell.

• En tot procés d’enamorament són fonamentals les dues parts. Per a una bona conjunció no n’hi ha prou que una vulgui, són necessàries les dues. El procés segueix obert, la mà estesa, esperes pacient, … Ajudeu-me Senyor a donar el següent pas.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s