Abat Soler: “Els cristians tenim motius d’esperança, per molt difícil que sigui la situació”

Festa de la Mare de Déu de Montserrat, Josep Maria Soler, Pere, Abadia de Montserrat

Per Catalunya Religió. Dm, 27/04/2021

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, explica com ha viscut l’abadia el darrer any marcat per la pandèmia i recorda la figura de Casaldàliga. En una entrevista emesa amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Soler també expressa la seva pregària per aquells que estan patint la crisi sanitària i econòmica.

Des de Montserrat la pandèmia s’ha viscut “amb preocupació i en sintonia amb els malalts i aquells que els han acompanya”. Malgrat les restriccions sanitàries no els han permès acollir pelegrins ni visitants, un fet que ha fet ressentir econòmicament l’abadia, els monjos han estat en contacte amb molta gent. Les retransmissions de les celebracions litúrgiques han estat seguides per moltes persones i, a més, molts benedictins han fet acompanyaments espirituals de manera telemàtica.

Soler creu que és “comprensible i molt humà” que hi hagi qui perd l’esperança en uns temps tant complicats. “Els cristians tenim motius d’esperança en totes les situacions, per molt difícils que siguin”, explica. El fonament, assenyala, és Jesucrist. “Ell diu que encara que haguem d’afrontar problemes, patiment i mort, la última paraula és del bé i de l’amor. De la vida sobre la mort”.

L’abat també té paraules de record per a Pere Casaldàliga. En destaca la seva coherència de vida i el seu treball per la justícia en favor dels més oprimits de la societat. La vinculació del bisbe, que va morir a l’agost, amb Montserrat, es va fer més estreta amb motiu del centenari del patronatge de la Mare de Déu sobre Catalunya.

“Demano a la Mare de Déu per tota la gent que pateix els efectes de la pandèmia i pels seus familiars”, confessa Soler. També per ser capaços de superar les conseqüències econòmiques i per trobar “una sortida justa a la situació social i política que viu Catalunya”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s