PARAULA DE DÉUDimecres 28 Abril 2021

Joan 12,44-50

Jesús va proclamar:

– Els qui creuen en mi, més que creure en mi, creuen en el qui m’ha enviat; i els qui em veuen a mi veuen el qui m’ha enviat. Jo, que sóc la llum, he vingut al món perquè ningú dels qui creuen en mi no es quedi en la fosca. Als qui escolten les meves paraules i no les guarden, no sóc jo qui els condemno, perquè no he vingut a condemnar el món, sinó a salvar-lo. Els qui em rebutgen a mi i no acullen les meves paraules, ja tenen qui els condemnarà: és la paraula que jo he predicat, la que els condemnarà el darrer dia, perquè jo no he parlat pel meu compte; el Pare mateix que m’ha enviat, m’ha manat què havia de dir i de predicar. I sé que el seu manament és vida eterna. Per això, tot el que jo dic, ho dic tal com el Pare m’ho ha comunicat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els verbs se’ns acumulen en aquesta lectura: creure, veure, enviar, venir, quedar-se, escoltar, guardar, condemnar, salvar, rebutjar, acollir, predicar, manar, dir, comunicar…

• Es podria fer una lectura en clau espiritual d’aquests verbs. I estar-s’hi buscant el necessari ressò interior.

• Aquests verbs ens remeten al Pare, a Jesús i a nosaltres.

• Una frase hi brilla: “el seu manament és vida eterna”.

• Vivim perseguint l’autor d’aquest “seu”. Més enllà de la circumstància personal de cadascú, cada u de nosaltres va fent una recerca d’Aquell que és manament de vida eterna.

• En la recerca, l’ esperança: jo, que soc la llum, he vingut a salvar, no a condemnar. En aquest buscar Déu, en la contemplació, en el dubte, en la por…, ens trobem amb Jesús, on descobrir el camí personal…, sabent que és algú que ha vingut a estimar-nos, a acollir-nos tal i com som, que no ha vingut a jutjar-nos ni a tirar-nos a la cuneta de la vida, sinó algú que es mostra perquè nosaltres arribem a ser.

• En la set de Déu vivim, en la mà estesa de Jesús anem trobant el consol i el camí. En la seva passió pel regne aprenem a immergir-nos en el món dels qui sofreixen i aprenem, pacientment, a poc a poc, a estimar les ferides de la humanitat i a fer-ne vida de la nostra vida, en una experiència, difícil de comunicar, però plena d’una llum perceptible per als qui s’han endinsat en aquests viaranys.

• Beneït manament de vida eterna que procura la vida per als més petits, ferits, massa sovint abandonats. I Jesús és la llum, la llum que encamina en una direcció determinada: fer possible que el projecte de Déu en tots, tots, es dugui a terme. I gràcies a això: molts encara vivim!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s