ESCRIT DEL BLOCDijous 29 Abril 2021

2-2Com llegir la Bíblia

Començarem el nostre viatge obrint la primera pàgina i llegint el magnífic relat de la creació narrat en el llibre del Gènesi. Se’ns obriran les pàgines del llibre de la vida i  contem- plarem l’obra creada per Déu, i descobrirem que: «El cel parla de la glòria de Déu, l’estelada anuncia el que han fet les seves mans» (Sl 19,2).

De vegades, potser et costarà entendre allò que llegeixes i, com l’eunuc del llibre dels Fets dels Apòstols, diràs: «I com puc entendre-ho, si ningú no m’hi ajuda?» No tanquis pas la Bíblia! Demana ajuda als pares, als avis, al mossèn, a la catequista, al mestre… Continua llegint i, de mica en mica, pas a pas, el viatge desvetllarà la teva curiositat, el camí et farà descobrir noves rutes, contemplaràs nous paisatges, coneixeràs altres cultures, descobriràs costums, rituals i maneres de viure diferents, t’endinsaràs en la màquina del temps, penetraràs en la història, descobriràs com Déu parla en la història dels homes, entraràs en la història de la salvació i coneixeràs grans personatges que confien en Déu i accepten la missió que el Senyor els ha encomanat en aquesta bonica història d’amor entre Déu i la humanitat: Noè, Abraham, Sara, Isaac, Jacob, Josep, Moisès, reis, profetes, homes i dones del Poble de Déu, Joan Baptista, Maria i Josep, Jesús i els seus deixebles… Al llarg del teu recorregut aprendràs de l’amor i la saviesa de Déu, i coneixeràs Jesús, el seu Fill únic, el nostre amic, el teu amic, el qui és la llum del món, el camí, la veritat i la vida. Llegint les pàgines de la Bíblia descobriràs que Déu ha parlat i continua parlant als homes, dones, nens i nenes de totes les edats; descobriràs com es comunica i es dóna a conèixer donant-nos el seu amor. Sense saber ben bé com, et convertiràs en protagonista d’aquesta història, que també anomenem història de la salvació i, com el petit Samuel, sentiràs Déu que et crida i li diràs: «Parla, que el teu servent t’escolta» (1Sa 3,10) i sentiràs Déu que et parla, que t’encomana una missió que només tu pots fer. I pregaràs amb les paraules del salm: «Guarda’m, Déu meu,en tu trobo refugi. Dic al Senyor: “Ets el meu Déu! Ningú com tu no em fa feliç”» (Sl 16,1-2). I llegiràs en l’evangeli que Jesús diu als seus deixebles: «Deixeu que els infants vinguin a mi. No els ho impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells» (Mc 10,14), i convidaràs els teus amics i amigues a llegir la Bíblia, a conèixer Jesús i a seure sempre al seu costat.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s