PARAULA DE DÉUDijous 29 Abril 2021

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:

-T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho.

El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar.

Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ser senzill és sinònim d’ignorant, d’ingenu, de poca vàlua.

• Però senzill també pot significar no complicat, transparent, humil, els senzills no tenen res de que enorgullir-se. S’accepten tal i com son.

• Quan Jesús proclama benaurats els pobres, benaurats els humils, benaurats els nets de cor, no volia dir més o menys això mateix? Això els fa més sensibles al dolor dels altres i a totes les mancances.

• Els savis i entesos, tenen en molt el seu saber. Estan satisfets de sentir-se més importants que els altres. Poden ser temptats més fàcilment d’orgull i d’intransigència. Els costa més tenir empatia i humanitat. Com els doctors de la llei i els escribes i fariseus.

• Quan els 72 deixebles tornen plens d’alegria de la primera missió, Jesús esclata de joia. Son els seus senzills deixebles els que han anunciat el Regne, i son els senzills i humils els que volen fer part del Regne.

• Hi ha una sintonia entre Jesús, benèvol i humil de cor, i els pobres de tot el món, els marginats, els humiliats, els que escolten amb el cor. Per això regne l’harmonia de cor entre Jesús i els senzills.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s