ESCRIT DEL BLOCDivendres 30 Abril 2021

Messies per els cristians

Fill de Déu, salvador i descendent de David a les religions abrahàmiques

En les religions abrahàmiques, el Messies (del llatí bíblic Messies, i aquest al seu torn de l’hebreu מָשִׁיחַ Māšîaḥ, pronunciat [maː.ʃi.aħ] pronunciació aproximada “Mashiaj”, que significa «ungit») és el salvador o alliberador d’un grup de persones o de la humanitat en general. En el judaisme i el cristianisme, el Rei descendent de David, promès pels profetes al poble hebreu, aquell home ple de l’Esperit Sant de Déu. Al llarg de la història van existir moltes persones a les que se’ls va considerar Messies, però generalment, s’entén que aquest títol en particular s’assigna a l’enviat escollit per Déu, que portarà la pau a la humanitat instaurant el Regne de Déu.

De les religions monoteistes en el món, podem destacar tres branques principals i la relació que elles tenen amb la creença en un Messies. El judaisme, el cristianisme i l’islam.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s