ESCRIT DEL BLOCMes de la Mare de DéuDissabte 1 Maig 2021

Mes de Maig introducció

Algú pot creure un poemari dedicat a la Mare de Déu és una lectura que només interessa els cristians que van a missa. Però al ser és que tot el camí que Maria representa molt també moltes persones que no practiquen la vida litúrgica. Diuen els que estudien la història, que la figura actual de la Mare de Déu és una adaptació el cristianisme de les antigues creences i d’emocions pre cristianes, que manarem un engendrament de la natura, concretament en la mare terra i les festes dels selsticis En les que es celebra una naixença, simbolitzen mitjançant la flor i el fruit.

Pels cristians, la mare de Déu té uns una significació profundament religiosa, expressada dels antics  pares de l’Església i fins i tot els concilis ecumènics. Però això no exclou coses nostres avans-passats precristians, haguessin intuït ho descobert el nou engendrement de l’univers sencer, que ens ofereix Crist amb la seva mort i resurrecció, atès que renova tot l’univers.

Xavier Hereu, rector parroquia Ortodoxa de la Mare de Deu de la Tendresa, a Girona

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s