PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDiumenge 2 Maig 2021

Joan 15,1-8

Jesús va dir als seus deixebles:

Jo soc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies al missatge que us he anunciat. Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi. Jo soc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s’asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús ens mostra un desig profund, Ell vol estar en nosaltres i nosaltres en Ell. Aquesta és uns invitació d’estimació, d’amor. “Estar en nosaltres i nosaltres en Ell” no sols significa una connexió, més encara és una unió.

• De fet encara que l’expressió sembla que assenyala dos moviments, “Ell en nosaltres i nosaltres en Ell”, té una sola dimensió. Si Ell està en nosaltres , nosaltres ja som en Ell.

• Jesús ha tingut tota la iniciativa, ha sigut aquell abans, que ha precedit fins i tot la nostra consciència. Encara ni tan sols hi érem, que ja estàvem en Déu.

• El que desitja Jesús és que prenguem consciència de que Ell habita en nosaltres; que el que ja hi era, ho sigui conscientment i en amor des de la nostra llibertat.

• És aleshores que podem donar fruit, podrem estendre l’amor, el perdó, la misericòrdia, la justícia, la bellesa…, perquè seran el resultat de la presència amorosa, que és la suma de dues llibertats, l’eterna de Déu i la temporal nostra. La unió amorosa és font de vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s