ESCRIT DEL BLOCMes de la Mare de DéuDimarts 4 Maig 2021

Maria, mare de Jesús

1-3El concepte de la Immaculada Concepció de Maria, és una doctrina del catolicisme que confirma que Maria va ser preservada per Déu del pecat original quan va ser concebuda, raó per la qual no va ser afligida pel pecat ni de la privació de la gràcia de santedat, i va viure una vida lliure de pecat. Si Maria havia estat una dona amb gràcia particular sobre el pecat, doncs, per a la teologia protestant, el sacrifici de Jesús no és universal, ja que una gràcia particular podia restablir la condició de pecat de l’home sense necessitat d’utilitzar la justícia divina (mort) sobre el pecat de tota la humanitat.

Els primers cristians consideraven que Maria era la mare de Jesucrist, Déu Fill, en la Terra. el Concili d’Efes el 431 dC, es va considerar correcte referir-se a Maria com a theotokos, ‘mare de Déu’, per a emfatitzar que Jesucrist era Déu (segona persona de la Trinitat ), en oposició al nestorianisme, l’arrianisme i altres heretgies que negaven l’essència divina de Jesús. Per als protestants Maria és mare de Jesús, la dona per mitjà de la qual Déu Fill va arribar a la Terra, però que no és Mare de Déu (trinitat).

El catolicisme i el cristianisme ortodox accepten la veneració a Maria, la qual es realitza per mitjà de l’oració i intercessió (o que ella fa intercessió de les peticions dels homes davant Jesús), així com càntics, poemes, pintures i icones. Maria també rep títols d’exaltació superior a tots els sants, i que els protestants atribueixen a Jesús.

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s