ESCRIT DEL BLOCMes de la Mare de DéuDijous 6 Maig 2021

Jesús en els Misteris del Rosari

El Sant Rosari gaudeix d’una tradició més que mil·lenària.

El seu res combina la recitació d’oracions vocals (Parenostre, Avemaria, Glòria…) amb la consideració dels anomenats “Misteris del Rosari”, que són moments estel·lars —“flashos”— del pas de Jesucrist per aquest món.

Aquest recorregut cristològic va des de la Concepció de Jesús en el si de la Verge Maria fins l’Ascensió (el cicle es completa amb “La vinguda de l’Esperit Sant” i els misteris de “L’Assumpció” i “Coronació” de Santa Maria).

La recitació ajuda a pensar sobre 4 sèries de “misteris” (de goig, de dolor,de glòria i lluminosos ) lligats amb la vida de Maria i de Jesús.

Segons les tradicions de pregària, les desenes poder ser seguides per la recitació d’altres oracions o frases pietoses. D’altres afegeixen la pregària de la medalla miraculosa, “Oh Maria, sens pecat concebuda…”, el refrany del Ave de Fàtima (“Ave, Ave, Ave Maria! Ave, Ave, Ave Maria!”), o altres pregàries.

Després del Salve Regina, molts catòlics afegeixen altres pregàries, de la pregària a sant Miquel (Sant Miquel arcàngel, defenseu-nos en la lluita…), pregàries per les intencions al papa, o altres recomanades pel papat. De vegades, es pot recitar a la fi la Lletania de la Mare de Déu.

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s