PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDijous 6 Maig 2021

Joan 15,9-11

Jesús va dir als seus deixebles:

–Tal com el Pare m’estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• “Restar en l’amor de Jesús”. Vet ací, expressat d’una manera sintètica, la proposta central del fragment de l’Evangeli d’avui. “L’amor” és un PRINCIPI DINÀMIC, sempre en moviment, cridat a créixer, a expandir-se, crear i recrear nova vida. Encara més si es tracta de l’amor de Jesús, tan dinàmic i expansiu, que arriba “fins a l’extrem” de buidar-se del tot pels altres, de lliurar-se enterament. “Restar” és un PRINCIPI ESTÀTIC. Aquí del que es tracta és de no moure’s d’aquest lloc, d’arrelar-se fermament.

• En fi, Jesús ens convida a VIURE ARRELATS EN UNA DINÀMICA CONCRETA. Això és el que ell ha fet al llarg de tota la seva vida: viure ancorat, sense apartar-se ni un pel del dinamisme amorós del Pare que, per la força i ventolera del seu Esperit, el mou i empeny sempre més enllà, per fer palesa als ulls del món la font i l’arrel de la que viu. I això és al que convida Jesús als deixebles i a tots els seus seguidors: romandre en el seu amor, no apartar-se d’allà i, des d’aquest lloc moure’s per contagiar i donar a conèixer aquest amor al món sencer.

• Diríem que la font d’on viu Jesús és estàtica (Deu és AMOR) y alhora dinàmica (Déu també és AMAR). Aquesta font és la que omple el seu cor de goig i la que pot omplir també el nostre, si ens deixem endinsar per aquest camí. És un goig que roman perdurablement en nosaltres, siguin quines siguin les vicissituds que haurem de viure en el nostre seguiment de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s