PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDivendres 7 Maig 2021

Joan 15,12-17

Jesús va dir als seus deixebles:

–Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m’heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús es fa aquí portaveu d’un mandat; ens dóna un manament; el manament d’estimar i d’estimar-nos con Ell. Això pot semblar un xic contradictori: ¿com es pot “manar”, “imposar”, “obligar” una realitat tan lliure i tan personal com es el fet d’estimat?.

• La paraula “manament”, traduïda del grec, és pot entendre com una “obligació que s’imposa des de fora” o be com una “direcció que s’apuntala des de dins”. Així Jesús ens ve a dir: “agafeu aquesta direcció de l’amor que l’Esperit està despertant i apuntalant dins vostre, tal com jo he fet”. I ho justifica: “es que vosaltres no sou els meus servents (si fos així us ho podria “imposar”) sinó els meus amics (i per això us ho proposo).

• Així, entomar el “manament de l’amor” esdevé CONREAR L’AMISTAT AMB EL SENYOR JESÚS. Una amistat que va creixent, sobre tot en la mesura que anem coneixent l’Amic (que ens dóna a conèixer constantment la Font des d’on viu); en la mesura que anem responent a la seva oferta (car és Ell que ha escollit ser amic de cadascú de nosaltres i no a l’inrevés), i en la mesura que aquesta amistat no ens reclou en una mena de solipsisme íntim, sinó que ens mena a viure l’amor amb Ell arreu del món, a fi que aquest amor doni el seu fruit.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s