ESCRIT DEL BLOCMes de la Mare de DéuDissabte 8 Maig 2021

Mare de Déu de les Alegries

Lloret de Mar, Selva, diòcesi de Girona

 El diumenge després de la festivitat dels Reis es porta a terme la Festa del Traginer basada en una llegenda que alguns daten a les primeries del segle XVIII. S’explica que un traginer lloretenc, ja entrat de fosc, veié amb sorpresa com sortia de l’ermita una gran lluminària enmig de dolços cants. Lligà el cavall a una figuera i s’apropà al santuari. Un cop a dins, veié que l’església estava plena de persones amb caputxa blanca. Quatre rengleres de ciris il·luminaven la imatge de la Mare de Déu. Cap d’aquells devots li era conegut. Un cop acabada la missa, el capellà apagà els ciris i es retirà a la sagristia, però ells continuaren immòbils i xiuxiuejant una pregària a les fosques. Va decidir marxar corrent i explicar-ho al rector. Quan hi pujaren, ja no hi restava ningú, però els ciris encara romanien tebis, el ble cremat, l’olor de l’encens perdurava i, curiosament, la safata conservava la moneda que ell havia dipositat a la col·lecta. El mossèn deduí que era una missa per a les ànimes de difunts del poble que no havien pogut gaudir d’una missa exequial. És per aquest motiu que la missa del Traginer està dedicada als difunts. L’ermita de les Alegries era l’antiga parròquia de Lloret de Mar. Fou dedicada l’any 1079. Quan s’erigí el nou temple al costat del mar el 1522, es convertí en santuari. A la imatge, Maria està asseguda en el tron, amb la mà dreta porta un ram de flors i amb l’esquerra sosté el Fill. Aquest, a la seva mà esquerra aguanta una bola.

L’altre aplec és el diumenge més proper al 8 de setembre.

“Puix és joia vostre amor/ i és penyora de bons dies,/ alegrau el nostre cor/ Reina de les Alegries”. (Goigs)

(Extret del llibre 365 dies amb Maria d’Àngel Rodríguez Vilagran. Editorial Claret)

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s