PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDissabte 8 Maig 2021

Joan 15,18-21

Jesús va dir als seus deixebles:

–Si el món us odia, tingueu present que m’ha odiat primer a mi que a vosaltres. Si fóssiu del món, el món us estimaria com a cosa seva. Però vosaltres no sou del món: jo us he escollit del món, i per això el món us odia. Recordeu allò que us he dit: “El criat no és més important que el seu amo.” Si m’han perseguit a mi, també us perseguiran a vosaltres; si haguessin guardat la meva paraula, també guardarien la vostra. Tot això us ho faran per causa del meu nom, ja que no coneixen aquell qui m’ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Potser Jesús, a mi no m’odia massa el món, com els passava als teus amics i amigues de la comunitat de Joan, als anys 100, com rememoren aquestes ratlles. El text d’avui pressuposa el malestar d’una església, que confessa a Crist i que se sent menystinguda, deixada de banda, i fins i tot odiada pel seu entorn tant jueu com grec.

• A la millor nosaltres al cap de vint segles també ens trobem menystinguts per l’entorn, i a cops ens fa vergonya dir que som cristians.

• L’evangeli els diu que no hi pateixin tant, que comptin amb què tu fores també, com ells, menystingut, considerat imbècil i boig, odiat.

• O potser Senyor ens hem emmotllat força al “sistema” (al “món”, deia l’evangelista Joan). La teva paraula, Jesús, ressona en uns mons que tenen cadascun la seva lògica, els seus sistemes que donen seguretat i que, alhora, esclavitzen. I el “món” estima els que pensen com ell. Tu trenques motlles massa rígids.

• Que no m’hagi jo emmotllat massa al “món” als seus sistemes i lògiques que et varen rebutjar. Que em senti molt al costat teu quan carrego (o em carreguen) amb tu les creus que m’arriben.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s