PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDimarts 11 Maig 2021

Joan 16,5-11

Jesús va dir als seus deixebles:

Ara me’n vaig al qui m’ha enviat, i cap de vosaltres no em pregunta on vaig, encara que teniu el cor ple de tristesa perquè us he dit això. Amb tot, us dic la veritat: us convé que me’n vagi, perquè, si no me’n vaig, el Defensor no vindrà a vosaltres; en canvi, si me’n vaig, us l’enviaré. I quan ell vindrà, posarà el món en evidència pel que fa al pecat, a la justícia i a la condemna: pel que fa al pecat, perquè no creuen en mi; pel que fa a la justícia, perquè me’n vaig al Pare, i ja no em veureu més; i pel que fa a la condemna, perquè el príncep d’aquest món ja ha estat condemnat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A cops enyorem la presència física de Jesús. Com si els qui van veure físicament Jesús tinguessin més fàcil el fet de creure en Ell. Això no és cert! De fet, molta gent va veure físicament Jesús i molt pocs van creure en Ell. Per tant, el fet de veure’l o tocar-lo físicament, poc aporta, de fet, a la fe en Jesús.

• D’altra banda Jesús ens diu: “us convé que me’n vagi…” Si Jesús no marxava, mai haguéssim rebut el do de la seva presència per sempre, el do del seu Esperit Sant. Jesús marxa físicament però ens deixa la seva força, la seva presència, el seu alè de vida, el seu Esperit Sant.

• En un moment determinat de la història, de l’any 0001 a l’any 0033 l’Esperit de Déu tenia un cos per moure’s per la terra, el de Jesús de Natzareth. Quan Jesús marxa, l’Esperit de Déu té un altre cos per ser present en el nostre món, el de la comunitat de creients, el teu i el meu, el de l’Església.

• Vet aquí la nostra responsabilitat, ser transparència o no de la presència de Déu i el seu Esperit entre nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: