PARAULA DE DÉUMes de la Mare de DéuDissabte 15 Maig 2021

Joan 16,23b-28

Jesús va dir als seus deixebles:

–Us ho ben asseguro: tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Fins ara no heu demanat res en nom meu; demaneu i rebreu, i la vostra joia serà completa. Us he parlat de tot això amb imatges, però ve l’hora que ja no us diré res més valent-me d’imatges, sinó que us parlaré del Pare amb tota claredat. Aquell dia demanareu en nom meu, però us dic que no hauré de pregar al Pare per vosaltres: és el Pare mateix qui us estima, ja que vosaltres m’heu estimat i heu cregut que jo he sortit de Déu. He sortit del Pare i he vingut al món; ara deixo el món i me’n torno al Pare.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• «… si ho feu en el meu nom»: per quatre vegades en un text tan breu Jesús insisteix en la importància de pregar «en el meu nom». No de qualsevol manera, sinó «en el meu nom»…

• I què vol dir «en el meu nom»? És clar que una primera acepció vé a dir-nos que ho demanem ‘a Jesús’, però també pot tenir un sentit més profund: pregar ‘en el nom de Jesús’ vol dir pregar ‘com Ell faria’, posar-nos en el lloc de Jesús en la pregària… en definitiva, pregar com Jesús pregava, fer-nos un amb Ell en la pregària. Vol dir sentir com Ell sentia, desitjar com Ell sentia, demanar com Ell demanava, agrair com Ell agraïa…

• Per tant, avui… com puc pregar «en el nom de Jesús»?

• Prego com Jesús pregaria… actualitzo la pregària de Jesús ara i aquí, en aquests moments de pregària…

• Senyor, aquí em tens, pregant en el teu nom, pregant com tu, pregant amb tu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: