PARAULA DE DÉUDiumenge 16 Maig 2021

Marc 16,15-20

Jesús s’aparagué als onze i els digué:

– Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat. Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.

Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s’assegué a la dreta de Déu. Ells se n’anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l’acompanyaven.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui celebrem una de les festes «grosses» de l’Església, l’Ascensió. Després de les aparicions del ressuscitat, Jesús es endut al cel i entronitzat com a Senyor de tota la creació.

• Però al món continua la seva missió «d’anunciar la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat». L’absència física de Jesús, no és el final de res, no estronca res, al contrari facilita que els límits geogràfics o temporals saltin pels aires i la missió esdevingui universal.

• En qualsevol racó de món, des de la religiosa missionera que treballa en una aldea perduda de Tanzània, fins al voluntari que treballa per una parròquia al barri de Brooklyn a Nova York, hi ha una presència del Kyrios. Els senyals potser no són els que diu l’evangeli, però agafen forma d’hospitals, centres d’acollida, menjadors socials, grups, comunitats… i sobretot de celebració eucarística.

• I en tot això, l’enorme motiu de celebració del dia d’avui: el Senyor “coopera” i “confirma”. Segueix cooperant i confirmant la missió: obrar amb senyals «prodigiosos» la salvació d’una humanitat que més que mai necessita escoltar la bona nova de l’evangeli.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: