PARAULA DE DÉUDilluns 17 Maig 2021

Joan 16, 29-33

Els deixebles van dir a Jesús:

– Ara sí que parles clar i no amb imatges. Ara veiem que ho saps tot i que no necessites que ningú et faci preguntes. Per això creiem que has sortit de Déu.

Jesús els respongué:

– Ara creieu? Ve l’hora, més ben dit, ja ha arribat, que us dispersareu cadascú pel seu costat, i em deixareu sol. Però jo no estic sol, perquè el Pare és amb mi. Us he dit tot això perquè en mi trobeu la pau. En el món passareu tribulacions, però tingueu confiança: jo he vençut el món.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús, en la seva humanitat, ha desenvolupat un profund coneixement de l’ànima humana. Sap quin és el valor just que tenen les nostres paraules, les nostres promeses… No és la primera vegada que davant d’un excés d’eufòria dels seus deixebles els avança que «quan arribi l’hora»… el deixaran sol. Amb el bo de Pere li va passar el mateix. I tanmateix estima els deixebles i estima Pere.

• Per això, Jesús, en la seva humanitat, ens revela el secret de la seva confiança: aquest vincle íntim amb el Pare. Estima les persones que l’envolten però en sap també les limitacions, per això, ens convida a fer el mateix i a posar la confiança en Ell.

• En moments com l’actual on tot trontolla (moments de tribulacions), si només posem la nostra confiança en les persones, en els projectes, en les institucions és molt possible que acabem sentint-nos decebuts. Simplement perquè «arribada l’hora» no hi hagi res ni ningú que pugui respondre i ens acabem sentint sols. Posar, però, en el Pare la confiança és garantia de pau, d’aquella pau que el món no sap ni pot donar.

• L’evangeli m’ha fet pensar en aquell vell jesuïta que feia de guia a Javier (Navarra), que convidava sempre a qui s’hi atansava a «dejar pasar lo que pasa, agarrarse a lo que no pasa y eso pase lo que pase». Què el Senyor ens doni una fe així!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: