ESCRIT DEL BLOCDivendres 21 Maig 2021

 Mare de Déu de la Divina Pastora

Canet de Mar, Maresme, diòcesi de Girona

El dissabte abans de quart diumenge de Pasqua (vigília de la festa del Bon Pastor) se celebra la festa de la “Divina Pastora”, coneguda en els darrers anys com la “Mare del Diví Pastor”. Com escrivia sant Atanasi: “Si Ell és el Bon Pastor [Jesús]; ella és la Bona Pastora [Maria]”. Aquesta commemoració l’aprovà el papa Pius VI l’1 d’agost de 1795.

Fou promocionada pel frare caputxí Isidor de Sevilla després que la nit del 24 de juny de 1703 tingués una visió on veia Maria asseguda damunt d’una roca sota l’ombra d’un arbre, amb un barret de pastora, un bàcul a la mà i rodejada d’ovelles. Els frares caputxins varen estendre el seu culte no només a l’Estat espanyol sinó també a les missions d’Amèrica Llatina.

L’any 1763 a Barcelona els caputxins fundaren una germandat de la Divina Pastora a l’església de Santa Madrona. Un gran devot va ser el beat Josep Tous. L’any 1850 fundava a Ripoll la congregació de les Germanes Caputxines del Diví Pastor.

A Catalunya, d’entre altres poblacions, té devoció a Arenys de Mar, Barcelona, Canet de Mar, Igualada, Manresa i Vic. En alguns indrets la celebren el diumenge per fer-la coincidir amb la del Bon Pastor. A la parròquia de la Divina Pastora de Vic, el dia de la festa, la imatge llueix les joies que va regalar-li santa Joaquima de Vedruna.

A Canet de Mar es venera a la capella de l’Hospital-Residència Guillem Mas. Se’n tenen notícies des de l’any 1570. L’edifici fou reformat el segle XIX. Les pintures interiors són de Joan Commeleran i Carrera que les feu de forma desinteressada com a agraïment pel tracte rebut després d’haver estat pacient de l’hospital.

“Cantem amb molta alegria/ puix volem parlar de Vós,/ Reina sou del Cel i Terra/ Verge Maria del Cos” (goigs)

(Extret del llibre 365 dies amb Maria d’Àngel Rodríguez Vilagran. Editorial Claret)

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: