PARAULA DE DÉUDilluns 24Maig 2021

Paraula de Déu

Joan 19,25-34

Vora la creu de Jesús hi havia la seva mare i la germana de la seva mare, Maria, muller de Cleofàs, i Maria Magdalena. Quan Jesús veié la seva mare i, al costat d’ella, el deixeble que ell estimava, digué a la mare:

–Dona, aquí tens el teu fill.

Després digué al deixeble:

–Aquí tens la teva mare.

I d’aleshores ençà el deixeble la va acollir a casa seva.

Després d’això, Jesús, sabent que tot s’havia realitzat, perquè s’acabés de complir l’Escriptura, va dir:

–Tinc set.

Hi havia allà un gerro ple de vinagre. Van posar al capdamunt d’un manat d’hisop una esponja xopa d’aquell vinagre i la hi acostaren als llavis. Quan Jesús hagué pres el vinagre, va dir:

–Tot s’ha complert.

Llavors inclinà el cap i va lliurar l’esperit.

Per als jueus era el dia de la preparació, i els cossos no es podien quedar a la creu durant el repòs del dissabte, més quan aquell dissabte era una diada solemníssima. Per això els jueus van demanar a Pilat que trenquessin les cames dels crucificats i traguessin els seus cossos. Hi anaren, doncs, els soldats i van trencar les cames del primer i les de l’altre que havia estat crucificat amb Jesús. Quan arribaren a Jesús, es van adonar que ja era mort i no li trencaren les cames, però un dels soldats li traspassà el costat amb un cop de llança, i a l’instant en va sortir sang i aigua.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• De vegades penso que el gran amor a Maria, estès arreu del món i al llarg dels segles, es deu en part a que hem menystingut en la devoció popular l’Esperit Sant. L’amor de Déu, la tendresa de Déu, els trets maternals de Déu els atribuïm a l’Esperit Sant; però, així com Jesús i el Pare estan sovint als nostres llavis i al nostre cor, l’Esperit Sant no l’hem sabut transmetre a la gent, perquè tampoc ens hem deixat amarar pel seu amor.

• Tot i amb això, continuem estimant Maria, la “nostra Bona Mare”, per ser qui és, la mare de Jesús, Fill de Déu. Fins i tot podem comprendre l’existència de tradicions marianes esbiaixades, que atribuïen a Maria trets divins, i que amb tota la raó rebutjaven els protestants. Nosaltres estimem Maria seguint aquella tradició que ve de l’evangeli de Joan, quan Maria al peu de la Creu del seu fill, amb el cor destrossat, escolta com Jesús li diu: “Dona, aquí tens el teu fill”. I després diu a Joan: “Aquí tens la teva mare.” I en el deixeble Joan hi som tots i totes.

• En els temps actuals de l’Església, tot just començat el tercer mil·lenni de cristianisme, temps que experimentem difícils i incerts (com si l’Església no hagués tingut altres temps tant o més difícils i incerts!), necessitem la intercessió de Maria, ja que és mare de tots els cristians i cristianes, és a dir, mare de l’Església. Maria ens dóna tanta confiança en la pregària, perquè és la mare de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: