PARAULA DE DÉUDimarts 25 Maig 2021

Paraula de Déu

Siràcida 35,1-15

Seguir la Llei de Déu val tant com presentar moltes ofrenes.

Obeir els manaments és com oferir un sacrifici de comunió.

Ser agraït és com una ofrena de flor de farina,

i fer almoina als pobres és com oferir un sacrifici de lloança.

Apartar-se del mal és agradable al Senyor,

apartar-se de la injustícia val tant com un sacrifici expiatori.

Però no et presentis davant el Senyor amb les mans buides,

ja que ell mateix ha prescrit tots aquests sacrificis.

L’ofrena del just és com una ofrena de greix damunt l’altar,

la seva olor agradable arriba fins a l’Altíssim.

El sacrifici que ofereix l’home just plau al Senyor,

i el Senyor no l’oblidarà mai.

Sigues generós quan donis glòria al Senyor

i no li escatimis les primícies del teu treball.

Presenta les ofrenes amb la cara alegre,

ofereix com a cosa santa el teu delme amb alegria.

Dóna a l’Altíssim segons el que ell t’ha donat;

fes-ho amb cor generós, en la mesura que puguis,

perquè el Senyor sap recompensar

i et tornarà set vegades el que li hauràs donat.

No provis de subornar Déu amb els teus presents, que no els acceptarà;

no comptis d’oferir un bé adquirit injustament,

perquè el Senyor és un jutge

per al qual el prestigi de les persones no compta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Donar i rebre, inspirar i expirar, omplir-se i buidar-se… moviments essencials en la nostra fisiologia, presents en el nostre món relacional entre amics i a la família. Quan l’equilibri entre aquests dos moviments es trenca, la vida té dificultats per obrir-se pas i desplegar-se. Coneixem bé la sensació de viure sempre donant: ens cansa i desgasta… I si vivim sempre esperant rebre podem acabar empatxats i ofegats.

• L’ofrena a Déu és un element molt important en el codi religiós del poble d’Israel, tal volta per ajudar-nos a fer-nos conscients que endinsar-nos en aquesta relació d’Amor amb Déu és consentir a deixar-nos buidar i omplir, rebre i oferir. I quan, en silenci, conscients d’aquesta Presència amorosa de Déu que ens envolta, obrim les mans, com diu el savi, “mai estaran buides”, perquè Déu s’ha avançat amb el seu Amor, amb la seva compassió, amb la seva mateixa Vida.

• I descobrir que tot ho hem rebut d’un Amor tan gran ens empeny a donar en la mateixa mesura, amb la mateixa gratuïtat; ens ajudarà a comprendre que no som posseïdors, tan sols canals per on l’Amor rebut s’expandeix transformant, al seu pas, la realitat que toca: el nostre entorn familiar, les nostres relacions professionals, la nostra realitat social.

• Prenguem avui un moment per pregar en silenci, contemplant les nostres mans obertes, reconeixent tant d’Amor rebut, i tanta capacitat d’acariciar i de tocar amb aquest mateix Amor la nostra petita realitat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: