PARAULA DE DÉUDimecres 26 Maig 2021

Paraula de Déu

Marc 10,32-45

Mentre feien camí pujant a Jerusalem, Jesús els anava al davant i ells n’estaven molt sorpresos: els qui el seguien tenien por. Llavors Jesús tornà a prendre a part els Dotze i començà a dir-los el que li havia de succeir:

– Ara pugem a Jerusalem, i el Fill de l’home serà entregat als grans sacerdots i als mestres de la Llei, el condemnaran a mort i el posaran en mans dels pagans, l’escarniran, li escopiran, l’assotaran i el mataran; però al cap de tres dies ressuscitarà.

Llavors Jaume i Joan, els fills de Zebedeu, s’acosten a Jesús i li diuen:

– Mestre, voldríem que ens concedissis el que et demanarem.

Jesús els preguntà:

– Què voleu que faci per vosaltres?

Ells li respongueren:

– Concedeix-nos de seure amb tu a la teva glòria l’un a la teva dreta i l’altre a la teva esquerra.

Jesús els contestà:

– No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo beuré o ser batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat?

Ells li respongueren:

– Sí que podem.

Jesús els digué:

– Prou que beureu la copa que jo beuré i sereu batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat; però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui Déu ho ha preparat.

Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra Jaume i Joan. Jesús els cridà i els digué:

– Ja sabeu que els qui figuren com a governants de les nacions les dominen com si en fossin amos, i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci l’esclau de tots; com el Fill de l’home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El text d’avui explicita que el camí de Jesús està sembrat de persecucions: «serà lliurat… el condemnaran a mort i el posaran en mans dels pagans, l’escarniran, l’assotaran i el mataran… però al cap de tres dies ressuscitarà.» També aquí, com en el text d’ahir, hi ha un contrast volgut. En aquest cas la contraposició és amb la petició dels fills del Zebedeu que van per un altre camí, que no és el de Jesús. Ells dos, sense fer cap cas del què Jesús els acaba de dir, demanen de seure a la seva dreta i a la seva esquerra en la seva glòria, és a dir, en l’esplendor del messianisme clàssic. La resposta de Jesús va a l’arrel del tema: qui vulgui seure a la seva dreta o a la seva esquerra, ho ha de fer segons el tarannà i el model que caracteritzen la vida de Jesús. Aquest model contrasta frontalment amb el que configura els regnes d’aquest món. Entre els seguidors de Jesús no s’ha d’apuntar a ser els primers sinó els darrers. No s’ha de pretendre ser servit sinó servir. No s’ha de buscar la pròpia vida sinó la dels que ens envolten. Estem davant d’un estil (d’un Esperit) que configura la vida de Jesús. Els que vulguin ser importants, ho han de ser en el servei, en buscar els darrers llocs i en donar la vida. Com Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: