ESCRIT DEL BLOCDijous 27 Maig 2021

Mare de Déu del Rocío

La devoció a la Mare de Déu del Rocío traspassa fronteres gràcies a la fe de molts andalusos que han anat a viure a altres terres. En el cas de Catalunya, la fe es manté viva també per les germandats i associacions rocieres: Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell i la de la comarca del Garraf; per exemple. La germandat de Barcelona és la més nombrosa i més antiga de Catalunya. Té la seu a l’església de Sant Jaume Apòstol i fou creada el 1970. La de Sabadell a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, nascuda el 1993, la de Cornellà a la parròquia de Sant Miquel, erigida el 1981, i la del Garraf a la parròquia de Santa Eulàlia de Sant Pere de Ribes, creada el 2002.

Des del 1972, la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Catalunya organitza en una ciutat catalana, “La Romería del Rocio en Catalunya”.

La Mare de Déu del Rocío es venera en el seu santuari prop d’Almonte (Huelva) i rep més d’un milió de pelegrins vinguts d’arreu del món. Els veïns d’aquesta població hi pelegrinaven en temps d’epidèmies, sequeres, males collites … En la majoria d’ocasions, el que feien era recollir la imatge i portar-la a la parròquia on hi passava la nit. Actualment, els trasllats es fan cada set anys, el 19 d’agost. Nou mesos després, és tornada al seu casal.
A la imatge, Maria a peu dret, ens mostra el Fill al centre protegit per les seves mans. Porta a la mà dreta el ceptre de la reialesa; el Nen, aguanta amb l’esquerra una bola.

 (Extret del llibre 365 dies amb Maria d’Àngel Rodríguez Vilagran. Editorial Claret)

SANTA MARIA ESPERANÇA NOSTRA SEU DE LA

SAVIESA PREGUEU PER NOSALTRES.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: