PARAULA DE DÉUDivendred 28 Maig 2021

Marc 11,11-25

Jesús va entrar a Jerusalem, al temple. Després de donar una mirada tot al voltant, com que ja era el vespre, va sortir amb els Dotze cap a Betània.

L’endemà, quan sortien de Betània, Jesús va tenir gana. Veié de lluny una figuera que ja estava coberta de fullatge i va anar-hi per si hi trobava alguna cosa. Però, quan s’hi acostà, no va trobar-hi res més que fulles, perquè no era el temps de les figues. Llavors digué a la figuera:

–Que mai més ningú no mengi fruits teus!

I els seus deixebles van sentir aquestes paraules.

Quan arribaren a Jerusalem, Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure els qui hi compraven i venien, va bolcar les taules dels canvistes i les parades dels venedors de coloms, i no permetia que ningú traginés res per dins el recinte del temple. I els instruïa així:

–¿No diu l’Escriptura: El meu temple serà anomenat «casa d’oració per a tots els pobles»? Però vosaltres n’heu fet una cova de lladres!

Ho van sentir els grans sacerdots i els mestres de la Llei i buscaven com podrien fer-lo morir; però li tenien por, perquè tota la gent estava admirada de la seva doctrina.

I quan es va fer fosc, Jesús i els seus deixebles van sortir de la ciutat.

Al matí, tot passant, van veure que la figuera s’havia assecat de soca-rel. Pere, recordant les paraules de Jesús, li diu:

–Mira, rabí! La figuera que vas maleir s’ha assecat.

Jesús els respon:

–Tingueu fe en Déu. Si algú diu a aquesta muntanya: «Alça’t i tira’t al mar», sense dubtar-ne en el seu cor, sinó creient que es realitzarà allò que diu, us asseguro que li serà concedit. Per això jo us dic: tot allò que demaneu en la pregària, creieu que ja ho teniu concedit, i ho rebreu. I quan pregueu, si teniu res contra algú, perdoneu-ho, i així també el vostre Pare del cel us perdonarà les vostres faltes.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El nostre món occidental modern és poc sensible als símbols, té una mentalitat més geomètrica. En canvi, als evangelis ens trobem contínuament amb relats i actuacions simbòliques.

• Segons Marc 9,12-18, Jesús després de la seva entrada messiànica solemne a Jerusalem, va maleir una figuera estèril i va expulsar els mercaders del temple.

• La figuera, que només té fulla i no dona fruits, simbolitza el poble d´Israel que després de tants anys de cura i amor de Yahvé, no es capaç de creure en Jesús ni d’escoltar el seu evangeli. Jesús va maleir la figuera i la figuera es va assecar.

• I un dels símbols més preuats per al poble d’Israel era el temple de Jerusalem, que representava la seva identitat nacional, cultural, religiosa, política, i també econòmica per part de les famílies sacerdotals.

• Jesús expulsa els venedors del temple, canvistes i mercaders que han convertit la casa del Pare en una cova de lladres. Els grans sacerdots i els mestres de la llei s’adonen del significat d’aquest gest profètic de Jesús, i a partir d’ara decideixen matar-lo.

• Finalment, Jesús diu que si tenim fe, podem dir que la muntanya s’aixequi i es tiri al mar i això es farà. Altra expressió simbòlica sobre el poder de la fe.

• Quin és el missatge de tots aquests simbolismes? No és simplement una crítica a Israel, sinó una advertència a tots els fidels del perill de que la religió i la fe es puguin corrompre i buidar-se, convertir-se en aparença social i cultural, però sense vida de fe i sense amor als germans. Comprenem nosaltres aquests simbolismes?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: