PARAULA DE DÉUDissabte 29 Maig 2021

Marc 11, 27-33

Jesús amb els seus deixebles se’n tornà a Jerusalem i, mentre caminava pel recinte del temple, l’anaren a trobar els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els notables i li preguntaren:

-Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l’ha donada, aquesta autoritat?

Jesús els replicà:

-Us faré una altra pregunta. Contesteu-me-la i us diré amb quina autoritat faig tot això. El baptisme de Joan, ¿venia de Déu o dels homes? Contesteu-me.

Ells discutien i es deien:

-Si responem que venia de Déu, ens preguntarà: «Doncs per què no el vau creure?» Però tampoc no podem dir que venia dels homes!

Tenien por de la gent, perquè tothom estava convençut que Joan era realment un profeta. Per això respongueren a Jesús:

-No ho sabem.

Llavors Jesús els diu:

-Doncs jo tampoc no us dic amb quina autoritat faig tot això.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús es queixa de la hipocresia dels grans sacerdots i dels mestres de la llei que li demanen amb quina autoritat ell expulsa els mercaders del temple. Ell els demana sobre l’autoritat de Joan Baptista. Ells no li responen i tampoc Jesús respon amb quina autoritat expulsa els mercaders del temple.

• Si l’evangeli ens conserva aquests fets, no és purament per satisfer la nostra curiositat, ni per criticar els jueus, sinó perquè la temptació de hipocresia sempre pot ser present a l’església, tant als dirigents com als fidels.

• La primera lectura del llibre de Jesús fill de Sira ens presenta, en canvi, l’exemple de les persones que des de joves desitgen la saviesa i cerquen la veritat, practiquen el bé, abracen la saviesa i no fan marxa enrere quan la tenen, li obren la porta i la tenen als braços.

• I avui la litúrgia celebra la festa del Papa Pau VI, canonitzat per Francesc el 14 d’octubre de 2018. Giovanni Battista Montini va succeí a Joan XXIII a la seu del bisbe de Roma el 1963.

• Segurament no fou tan intuïtiu ni carismàtic com el bon Papa Joan. Montini era més intel·lectual i més dubitatiu, però portà a terme amb saviesa el concili que Joan XXIII havia començat. Es va haver d’enfrontar a un món secularitzat i a les tensions eclesials del post-concili. Va fomentar el diàleg eclesial, l’evangelització i la justícia entre els pobles. Segurament li mancà coratge per donar passos endavant en qüestions com la col·legialitat episcopal, la moral familiar i els ministeris de la dona a l’església, per por de crear un cisma eclesial. Però va ser sincer i fidel a allò que creia en consciència. Va estimar la saviesa des de jove i no va ser hipòcrita, com els escribes i fariseus del temps de Jesús.

• Que Pau VI pregui per l’església d’avui, pels seus pastors i fidels, per tal que tots cerquem de tot cor la saviesa de l’evangeli i no fem mai marxa enrere, ni siguem hipòcrites.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: