PARAULA DE DÉUDillun 31 Maig 2021

PARAULA DE DÉU

Lluc 1, 39-56

Per aquells dies, Maria se n’anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l’infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces:

– Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l’infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t’ha anunciat es complirà!

Maria digué:

– La meva ànima magnifica el Senyor,

el meu esperit celebra Déu que em salva,

perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa.

Des d’ara totes les generacions em diran benaurada,

perquè el Totpoderós obra en mi meravelles:

el seu nom és sant, i l’amor que té als qui creuen en ell

s’estén de generació en generació.

Les obres del seu braç són potents:

dispersa els homes de cor altiu,

derroca els poderosos del soli i exalta els humils;

omple de béns els pobres, i els rics se’n tornen sense res.

Ha protegit Israel, el seu servent, com havia promès als nostres pares;

s’ha recordat del seu amor a Abraham i a la seva descendència per sempre.

Maria es va quedar uns tres mesos amb ella, i després se’n tornà a casa seva.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Si ahir, dia de la santíssima Trinitat, vèiem la preciosa promesa de Jesús: “Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món”, avui podem contemplar una manera preciosa que té Jesús de visitar Elisabeth i el petit Joan: a través de la visita de Maria, la mare de Jesús.

• L’escena que contemplem avui ens mostra la immensa creativitat de Jesús per ‘visitar-nos’, per fer-se present a la nostra vida, en aquest cas a través de Maria que acollia al seu si Jesús.

• Em puc preguntar avui de quina manera creativa Jesús em visitarà -o m’ha visitat- avui.

• Potser he estat poc atent a la seva visita?

• L’alegria de l’escena que ens ofereix avui Lluc em pot animar avui a obrir el meu cor per estar atent a la visita del Senyor a la meva vida, que pot ser ben discreta, ben senzilla… però cordial i profunda.

• Obre’m, Senyor, els ulls per estar atent a les teves ‘visites’ que em fas tan sovint, de maneres tan creatives i inesperades…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s