Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de Jesús

 PARAULA DE DÉU

Dimarts 1 de Juny 2021

Paraula de Déu

Marc 12, 13-17

Els principals de Jerusalem van enviar a Jesús alguns fariseus i alguns partidaris d’Herodes per sorprendre’l en alguna paraula comprometedora. Hi van, doncs, i li diuen:

-Mestre, sabem que dius la veritat, sense deixar-te influir per ningú, ja que no fas distinció de persones, sinó que ensenyes de debò el camí de Déu. Digues: ¿És permès o no de pagar tribut al Cèsar? ¿L’hem de pagar o no l’hem de pagar?

Jesús es va adonar de la seva hipocresia i els respongué:

-Per què em poseu a prova? Porteu-me un denari i deixeu-me’l veure.

Ells l’hi portaren. Jesús els preguntà:

-De qui són aquesta cara i aquesta inscripció?

Ells li respongueren:

-Del Cèsar.

Jesús els digué:

-Doneu al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu.

I quedaren sorpresos de la seva resposta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Després de l’entrada de Jesús a Jerusalem i de la paràbola dels vinyaters que maltracten i maten els enviats de l’amo de la vinya, i acaben matant al fill (Jesús), l’acusació d’infidelitat que Jesús fa al poble d’Israel és palesa. En aquest context, Mc situa la compareixença de tres grups que interroguen Jesús sobre qüestions enrevessades que el poden comprometre. El text d’avui presenta el primer grup. Són els fariseus i els partidaris d’Herodes Antipas. Aquesta coalició ja ha aparegut en Mc 3,6, on es diu (i és a les primeries de Mc!) que els fariseus i els herodians feren plans contra Jesús per fer-lo morir. La qüestió que li plantegen aquí és delicada: és lícit de pagar el tribut al Cèsar? Jesús, que sap que el volen situar amb els grups que lluiten contra el domini dels romans, no es deixa ensarronar i va al fons de la qüestió: demana que li mostrin el denari, la moneda del tribut que tots els jueus han de pagar al Cèsar. Naturalment la moneda ha estat encunyada per l’emperador Tiberi i, per tant, li pertany a ell i, endemés, porta la seva imatge. Jesús, després d’això, no vol deixar un interrogant obert. Per això afegeix sense dir-ho: nosaltres som el poble de Déu, el poble d’Israel. Nosaltres som imatge de Déu i hem estat fets segons la imatge i semblança de Déu (Gn 1,26-28). Per tant, pertanyem a Déu. Vet aquí un ensenyament que no s’esperaven. Però Jesús ha anat al fons de la qüestió que li proposaven i s’ha situat en un nivell molt superior: Déu és el nostre Senyor. I això està molt per damunt de la qüestió del tribut al Cèsar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: