Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDIJOUS 3JUNY 2021

Paraula de Déu

Marc 12,28b-34

Un dels mestres de la Llei, anà a trobar Jesús i li va fer aquesta pregunta:

–Quin és el primer de tots els manaments?

Jesús va respondre:

–El primer és: Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces. El segon és aquest: Estima els altres com a tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests.

Llavors el mestre de la Llei li digué:

–És veritat, mestre. Amb tota la raó dius que ell és l’únic i que no n’hi ha d’altre fora d’ell, i que estimar-lo amb tot el cor, amb tot l’enteniment i amb totes les forces i estimar els altres com a si mateix val més que tots els holocaustos i sacrificis.

Jesús, veient que havia parlat assenyadament, li digué:

–No ets pas lluny del Regne de Déu.

I ningú no s’atreví a fer-li cap més pregunta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• No ets lluny del Regne de Déu! Immillorable la lloança que Jesús va adreçar a aquell mestre de la llei que li demanava quin era el primer, el més important, de tots el manaments! De fet, parlant del Regne de Déu no es pot parlar ni de “lluny” ni de “prop”. No és el Regne de Déu una mena de “magnitud estàtica” de tal manera que es pugui dir: “és aquí o allà… el Regne de Déu és enmig nostre” (Lc 17,20ss). El Regne de Déu és al nostre cor. El portem al cor. O, millor, és el Regne de Déu el que porta el nostre cor. De fet, la lloança de Jesús a aquest mestre de la Llei reconeix, primer, que el manament més important és el de l’amor. N’hi havia tants, de manaments, en aquell temps que hom, fàcilment, podria sentir-s’hi perdut. Talment com arbres que impedien de veure el bosc. Avui, en dia, segurament, no serà qüestió de manaments, sinó de plantejaments, teories… excuses, al cap i a la fi, que no ens deixen reconèixer el que és veritablement important. I, segon, la resposta de Jesús ens recorda que l’amor és afer del cor. Ara bé, de cor només en tenim un. Per tant, amb el mateix cor amb què estimem Déu estimem també el proïsme. Hi ha, per tant, una unió indestructible entre amor a Déu i amor al proïsme. No es poden separar. De fet, el mestre de la Llei demanava quin era “el” manament més important i, de fet també, Jesús no parla de “dos” manaments, sinó d’un de sol. Com les dues cares d’una mateixa moneda que no es poden separar. El que cal, això sí, és de mirar de no tenir un cor dispers, d’unificar-lo en l’amor. Tot va quedar prou clar… tan clar que “ningú no s’atreví a fer-li cap més pregunta”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: