Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDilluns 7 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 5,1-12

En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s’assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient:

–Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és el Regne del cel!

»Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!

»Feliços els humils: ells posseiran la terra!

»Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!

»Feliços els compassius: Déu se’n compadirà!

»Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!

»Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!

»Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d’ells és el Regne del cel!

»Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui llegim un dels passatges evangèlics més bells, emblemàtics i a la vegada més provocadors. Jesús resumeix la visió de Déu deixant-nos un gran llegat a la humanitat: «LES BENAURANCES».

• L’Evangeli només es difon des d’actituds evangèliques. Les benaurances ens indiquen l’esperit que ha d’inspirar l’actuació dels seguidor de Jesús mentre pelegrinen cap al Pare. És bo escoltar-les en actitud de conversió personal i comunitària.

• Les benaurances pressuposen desenganxar-se, separar-se d’un cert tipus de mentalitat, d’hàbits, de lògica. Conviden a desinstal·lar-nos de molts dels nostres esquemes preestablerts.

• Ara, en aquest espai de pregària, podem intentar un exercici d’aproximació. Què passaria si per uns instants imaginem que Jesús, en cert sentit, ens parla a cau d’orella íntimament i ens convida a…?

• Vols sentir una paraula diferent? Vols experimentar un altre tipus de felicitat?

• Vols intentar posar-te a buscar la felicitat en un terreny inexplorat, on ningú s’arrisca?

• Les Benaurances són un do de Déu. No procedeixen d’una experiència humana ni són fruit d’una recerca. Constitueixen el seu secret. El secret de la felicitat de Déu. I Ell, que és tot amor, ens obre amb elles la possibilitat d’endinsar-nos en aquest amor … Intentar endinsar-s’hi fa respecte. Però, ho podem provar, no?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: