Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsESCRIT DEL BLOCDimarts 8 Juny 2021

Quina imatge tenim de Déu

És molt poca cosa a dir que és difícil voler imaginar a Déu; És impossible imaginar-lo, encara com vulgui. Déu ; No és imaginable. A dreta llei, no és una distinció correcte la que fem entre variables i falses imatges de Déu. De tota manera, és un llenguatge que volem usar i que no ens va malament del tot. Mirem, Si no, que em diu el claretià Josep codina: escapar d’aquestes imatges que ens empresonen significa escapar de la immaduresa latent que ens infesta. Significa anar més enllà de la màgia i penetrar a l’autèntic misteri. La màgia ofereix camins infantils per controlar aquell que és incomprensible. El misteri ens invita no es reconeix bé que alguna cosa no pot ser compresa, si no més bé a dir que alguna cosa és massa gran per ser només entesa. El misteri demana reverència i un esperit de veritable duració. Les falses imatges no necessiten reverència, ni adoració veritable.

Parlem de la solitud:

Em penso que no costaria gaire trobar pàgines amb elogis encesos sobre la solitud. I, com tampoc no seria difícil de trobar-ne d’altres que expressen la basarda que pot provocar la solitud. Que tots tenim anhel de solitud i anhels de companyia és cosa que no pot ser negada. Com tampoc no podem negar que la solitud disposa per a la companyia, i que la companyia porta la solitud. Aquest diguem-ne intercanvi, integració, alternança entre solitud i companyia, és necessari per a la maduresa efectiva i per la bona textura interior d’una persona. Tot això és fàcil de dir i no és gens difícil d’entendre, Però no és còmode de dur a la pràctica. Allò més trist del cas és que sovint no gaudim ni de solitud ni de companyia. No fa la companyia el fet de trobar-se molta gent a plegada; i no és un veritable trobar-se sou cercar la solitud per, com diu amb malícia algú, en envoltar-se del capoll de seda que et eixit la seva pròpia ànima. Fora com caure en una regressió intrauterina.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: