Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDimarts 8 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 5,13-16

Jesús va dir als seus deixebles:

–Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.

»Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d’una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Veritablement les paràboles de Jesús són senzillament delicioses i ocurrents.

• El passatge evangèlic d’avui forma part del Sermó de la Muntanya i és la continuació de les Benaurances. Per tant, podem dir que les Benaurances quan són aplicades tenen una projecció social. És aquí on l’expressió de “Vosaltres sou la sal de la terra … Vosaltres sou la llum del món …” adquireixen tot el sentit.

• Jesús ens diu: “VOSALTRES SOU”. És un llenguatge directe i concret dirigit als seus seguidors. Des de ja, Jesús ens dóna les directrius per construir el Regne de Déu. Jesús vol introduir en la història humana un grup de seguidors capaços de transformar la vida vivint les Benaurances.

• La sal ens estimula el gust, la llum la visió. Són dos dels nostres «sentits» bàsics, que ens remeten la “sal” a la cuina (aliments) i l’»espelma» a la sala-menjador. És en aquests «habitats» on es cou la quotidianitat familiar.

• I és des d’aquí, des d’aquesta quotidianitat, que som cridats a donar gust a la vida, i elegits per il·luminar i portar Déu al nostre entorn.

• Podem demanar a Déu que ens doni el “do de l’autenticitat” per poder transmetre aquest sabor i aquesta llum que Ell ens regala.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: