Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDimarts 15 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 5,43-48

Jesús va dir als seus deixebles: Ja sabeu que es va dir: Estima els altres, però no estimis els enemics. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? ¿No fan el mateix els publicans? I, si només saludeu els vostres germans, què feu d’extraordinari? ¿No fan el mateix els pagans? Sigueu perfectes com ho és el vostre Pare celestial.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les paraules que acabem de llegir són el primer pas de la formulació del gran manament del Senyor: “estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen”. Més tard, quan li preguntaran pel manament més important, vindrà un segon pas: “estima els altres com a tu mateix”. Finalment, en el sopar de comiat, donarà el pas definitiu i donarà als seus deixebles un manament nou i definitiu: “estimeu-vos els uns als altres tal com jo us he estimat”, és a dir, fins a donar la vida per la persona estimada. Així ens assemblarem una mica al Pare celestial, l’essència del qual és estimar sense límits.

• Evidentment aquest amor ens portarà a un perdó incondicional del qui ens ha ofès; setanta vegades set li diu Jesús a Pere, quan aquest, pensant dir una exageració, li parla de perdonar set vegades. Aquí em ve a la memòria una expressió força corrent en persones que acudeixen al sagrament del perdó: “jo perdono, però no oblido”. Aquesta expressió és molt perillosa perquè pot tenir dues interpretacions:

• Jo perdono, però no oblido perquè, per més que m’hi esforço, em costa molt oblidar el que va passar; el meu cervell no és un ordinador amb la tecla suprimir. Aquesta persona perdona de veritat, perquè fa el que pot per oblidar l’ofensa; està en condicions de rebre el perdó del Pare del cel.

• O bé pot significar: Jo perdono, però no oblido, perquè no vull oblidar; tot el dia va posant llenya al foc i va recordant l’ofensa i la comenta amb els amics i no para de deixar malament el qui l’ha ofès. Aquesta persona no pot resar el Parenostre i no està en condicions de rebre el perdó de Déu Pare.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: